"Este vorba de o prima lectura a unui proiect de lege, iar întrebarea este daca distinctia dintre limba româna si limba moldoveneasca preluata în acest proiect de lege este valida. Trebuie sa spunem câteva lucruri. Unu: nu exista diferente între limba moldoveneasca si limba româna încât este rezonabil, ca din punct de vedere românesc, sa spunem simplu ca exista o limba româna care e vorbita în diferite provincii, sigur, cu accente dialectale, dar aceasta este o alta problema. România nu accepta existenta unei limbi moldovenesti, distincta de limba româna", a precizat Andrei Marga.
Ministrul de Externe a subliniat faptul ca aceasta pozitie a României este "în deplin acord cu punctul de vedere exprimat de comunitatea academica din Republica Moldova, care a spus mereu ca e vorba de aceeasi limba, de limba româna".
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.