Skip to main content

Marfa introdusa in tara, fara a fi declarata la vama

Pentru ca a introdus in tara marfuri pe care nu le-a declarat la vama, Miron Claudiu Costin, domiciliat in Alba Iulia, conducator auto la o firma de transport din judetul Alba, risca sa stea dupa gratii intre 2 si 7 ani pentru comiterea infractiunii de folosire de acte nereale. La data de 27 octombrie 2006, barbatul s-a prezentat la Biroul Vamal Braila in vederea inregistrarii in evidentele vamale a marfurilor mentionate in carnetul TIR, pentru care au fost intocmite documente vamale de transport. Cu aceasta ocazie s-a constatat ca in mijlocul de transport se mai aflau si alte marfuri pentru care conducatorul auto a prezentat doar facturi proforme, nestampilate de vama pe unde s-a facut intrarea in tara, respectiv Biroul Vamal Nadlac. In aceasta situatie, Biroul Vamal Braila a retinut marfurile netrecute in carnetul TIR si in declaratiile vamale de import. Din cercetarile efectuate a rezultat ca marfa declarata la vama a fost incarcata de la o firma din Londra si avea ca destinatar societatea braileana "Louise Fashion".
Potrivit declaratiei inculpatului, deoarece marfa incarcata era cu mult sub capacitatea de transport a TIR-ului, patronul firmei engleze l-a indrumat catre o firma din Birmingham, unde urma sa incarce alte marfuri pentru a fi transportate in Bulgaria. Dupa ce a incarcat marfa, soferul tirului a primit doar facturi. Totusi, Claudiu Costin a declarat ca s-a deplasat la firma din Birmingham dupa ce a incarcat marfa din Londra, dar data inscrisa pe facturi este anterioara celei in care a luat marfa de la firma din Londra. La audieri, inculpatul a precizat ca nu a stiut ca trebuia sa cumpere de la comisionarii englezi si un formular pe care acestia sa completeze marfa mentionata in facturile emise si in baza caruia se completa ulterior carnetul TIR. Anchetatorii au stabilit ca sustinerea soferului este nesincera deoarece in cazul marfurilor incarcate de la Londra s-a urmat procedura legala. De altfel, stampila Biroului Vamal Nadlac era aplicata numai pe cele doua facturi emise de firma din Londra, nu si pe facturile emise de firma din Birmingham, ceea ce presupune ca barbatul nu a prezentat la vama de intrare in tara aceste facturi. In aceste conditii, instanta a decis trimiterea in judecata a numitului Miron Claudiu Costin, in virsta de 38 de ani, domiciliat in Alba Iulia, dosarul fiind trimis la Judecatoria Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu