• la a 33-a ediție a Expoziției Internaționale de pictură naivă au participat cei mai talentați pictori naivi din România, precum și din Brazilia, Cuba și SUA • pe simeze au fost expuse 90 de lucrări, cea mai apreciată fiind lucrarea lui Dumitru Ștefănescu-ȘTEF, „Tradiții la Ruginoasa”
Centrul de Creație Iași, în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a organizat, zilele acestea, cea de a 33-a ediție a Expoziției Internaționale de pictură naivă, organizată în Sala Pașilor Pierduți. Au participat cei mai talentați pictori naivi din Bacău, Bihor, Brăila, Bistrița - Năsăud, București, Caraș -Severin, Iași, Ilfov, Galați, Vaslui, precum și din Brazilia, Cuba și SUA.
Pe simeze au fost expuse 90 de lucrări. De la Brăila au participat Adina Ștefănescu - Bobu, Ruxanda Ciupercă - Ruxy și Dumitru Ștefănescu-ȘTEF, care au expus câte trei lucrări fiecare.
Expoziția a fost vernisată de către etnologul Ioana Repciuc, cercetător științific la Departamentul de Etnologie din cadrul Institutului de Filologie Română „Alexandru Philippide” al Academiei Române - Filiala Iași. Marele Premiu Internațional a fost acordat artistului plastic brăilean Dumitru Ștefănescu-ȘTEF, pentru lucrarea „Tradiții la Ruginoasa”.
„Mă simt fericit și onorat pentru premiul acordat, premiu ce îl dedic tuturor brăilenilor iubitori de artă. Lucrarea premiată reprezintă o tradiție care se desfășoară anual, în Ajunul Crăciunului, între locuitorii satului Ruginoasa de la deal, cu cei din vale. „Bătălia” se dă în centrul satului, pentru alungarea spiritelor rele. După bătălie, cei învinși sunt alungați cu bătăi de măciuci în pământ, iar apoi trec la petrecere. Pentru mine, premiul este un dar primit în ajunul Sărbătorilor Pascale. Sărbători minunate și Paște fericit tuturor!”, a spus artistul plastic brăilean premiat la Iași.