Marele Premiu al Concursului «Fănuş Neagu» a ajuns la Bucureşti | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Marele Premiu al Concursului «Fănuş Neagu» a ajuns la Bucureşti

La Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" au fost desemnaţi, vineri, câştigătorii Concursului naţional de proză scurtă "Fănuş Neagu", dintre cei peste 200 de tineri din 20 de judeţe şi din municipiul Bucuresti. Juriul a fost format din: Lucian Chişu, istoric şi critic literar, scriitorii: Radu Voinescu, Vasile Datcu şi Constantin Gherghinoiu şi Zamfir Bălan, director adjunct al Muzeului Brăilei "Carol I".
Specialiştii au fost unanim de acord că Marele Premiu al concursului îl merită bucureşteanul Daniel Pandele, elev în clasa a XII-a, care chiar în aceste zile susţine examenul de bacalaureat. La categoria de vârstă 15 - 19 ani, Premiul I a fost acordat Andreei Letiţia Popa din Brăila, Premiul II l-a luat Diana Ştefănescu din Braşov, Premiul III a ajuns la Cristina Mihaela Botîlcă din Snagov, iar Menţiunea a fost oferită Florinei Marin din Tichileşti, Brăila. La categoria de vârstă 11 - 14 ani, Premiul I i-a revenit Adinei Iuliana Calu din Brăila, Premiul II l-a primit Eliana Elena Isari din Târgovişte, Premiul III Onisim Pânzariu din Dorohoi, iar Menţiunea a ajuns la Cătălina Cibi din Giurgiu.
"Daniel ştie cum să înceapă şi cum să sfârşească o povestire. Face parte din generaţia tinerilor furioşi care chiar schimbă lumea, motiv pentru care în proza sa se află o îmbinare dintre realitate şi suprarealitate. Se vede că iubeşte boema şi simte acolo unde trebuie să lase imaginaţia cititorului să lucreze. Această lume care îl nemulţumeşte străpunge prin fiecare rând al povestirii sale. Cred că e un scriitor foarte talentat. Îi doresc să rămână în continuare aşa, un rebel, numai să ştie pentru ce cauză", i-a urat criticul Lucian Chişu tânărului Daniel Palade. La categoria de vârstă 19 - 25 de ani nu s-au acordat premii.
Competiţia a marcat împlinirea a cinci ani de la moartea scriitorului Fănuş Neagu, din 24 mai 2011, şi s-a adresat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 11 si 25 de ani. O antologie a lucrărilor trimise va fi publicată pe site-ul concursului, care va avea un link pe pagina Bibliotecii Judeţene.
Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati", în colaborare cu Consiliul Judeţean Brăila, Primăria Municipiului Brăila, Muzeul Brăilei "Carol I", Inspectoratul Şcolar, Uniunea Scriitorilor din România, filiala Sud-Est şi Şcoala "Fănuş Neagu".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro