Mergi la conţinutul principal

Marele Obreja se retrage în plină glorie!

O veste destul de tristă a făcut turul redacţiilor, zilele trecute: marele combatant politic Gheorghi Obreja, care ne-a fost şi prefect pe timp de iarnă grea, cu multă zăpadă, aşadar marele Gheorghi Obreja se retrage din politică. Bine, poate că nu chiar de tot din politică, dar oricum face un mare pas în spate, renunţând de bună voie şi nesilit de nimeni la funcţia de co-preşedinte al ALDE Brăila.

Recunosc că vestea retragerii lui Obreja m-a luat pe nepregătite. Şi asta pentru că, să fim serioşi, niciodată nu eşti pregătit pentru asemenea veşti. La naiba, Brăila va fi mai săracă după retragerea lui Gheorghi Obreja, care nu o dată a însufleţit, a animat scena politică brăileană. Să ne aducem aminte de episodul din ianuarie 2014, atunci când Obreja s-a luptat cu munţii de zăpadă de la Gemenele, pe vremea când era prefect, iar nişte nesimţiţi din mass media brăileană au scris că el a rămas blocat în nămeţi. Nu le-ar fi ruşine neobrăzaţilor care au denaturat adevărul, doar pentru a avea ei ce să scrie în gazetă!

În sfârşit, nu are rost să ne pierdem vremea cu nişte netrebnici pe care istoria Brăilei nu îi va reţine. Căci cine îşi va aduce aminte, de exemplu, peste ani şi ani de ziariştii care au aruncat cu noroi (mă rog, cu zăpadă, dacă e să respectăm adevărul) în marele om politic Gheorghi Obreja? În schimb, sunt absolut sigur că peste decenii numele lui Gheorghi Obreja va fi la loc de cinste în istoria Brăilei. Cred că nu exagerez deloc când spun că Gheorghi Obreja ar trebui să devină nume de stradă sau măcar de patinoar, asta că tot s-a luptat dumnealui cu zăpada, cu gheaţa în general. Dacă Brăila ar fi avut o şcoală de poliţişti (locali) cu siguranţă aceasta ar fi trebuit denumită „Gheorghi Obreja”, în  viitorul apropiat, în cinstea primului poliţist local al judeţului (adică dl. Gheorghi Obreja) care s-a şcolit în trei luni la Târlungeni, cât alţii în şapte ani.

Retragerea lui Gheorghi Obreja va lăsa un gol imens pe scena politică. Personal, o să îmi fie dor de ieşirile lui publice, de vorbele sale de duh, de expertiza sa politică desăvârşită. Fraţilor, ne pleacă valorile iar noi stăăăm cu mâinile în sân şi nu facem nimic pentru a le păstra lângă noi. Nu am auzit pe nimeni de la ALDE Brăila să încerce să îl facă pe dl. Gheorghi Obreja să se răzgândească. Mi-e ruşine mie de ruşinea lor. Doamna Daniela Rădulescu, să vă fie ruşine! Nu, nu pentru mârlănia cu terenul din Barieră (ştiţi d-voastră foarte bine), ci pentru că nu l-aţi oprit pe dl. Obreja, că nu i-aţi oferit un alt post de conducere în partid, astfel încât el să nu ajungă la concluzia că mai bine se retrage, că nu mai este dorit.

Rămâi cu bine, d-le Obreja. Am mâncat şi eu o pâine bună aici, la Scormonitoru, de pe urma matale! (Poluţia Locală)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro