Mergi la conţinutul principal

Mare inghesuiala la bacalaureatul de august

In aceste zile se dau corigentele pentru cei care au fost clasa a XII-a, iar Inspectoratul Scolar se confrunta cu o situatie mai putin obisnuita. Sint in plus aproape 100 de candidati, fata de cei deja inscrisi la sfirsitul lunii iulie, in numar de 860 de candidati. Cei peste 900 de absolventi de liceu vor fi repartizati in doua centre de examen, la Grupul Scolar "Istrati", unde presedinte de comisie va fi prof. univ. dr. Gabriela Georgescu de la Universitatea de Medicina si Farmacie Iasi, si la "Brancoveanu", unde presedinte este prof. univ. dr. Marin Marin de la Universitatea Brasov. Evaluarea lucrarilor se va realiza la Grupul Scolar "Constantin Brancusi", presedinte de comisie fiind conf. univ. dr. Mariana Cocea de la Universitatea Tehnica Iasi. Numarul de candidati nu era ieri la ora prinzului definitivat pentru ca inca se sustineau corigente si era posibil sa se mai faca inscrieri.
Probele orale vor debuta cu limba si literatura romana, pe 21 si 22 august, luni si marti, iar pe 23 si 24 august se vor sustine probele orale la limbile moderne. Lucrarile scrise incep tot cu limba si literatura romana, pe 28 august, apoi, pe 30 se va sustine proba obligatorie a profilului, iar pe 31 august se va da proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii. Ultimul examen, cel la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, se va da pe 1 septembrie. Rezultatele preliminare se vor afisa pe 4 septembrie si tot in acea zi se vor putea depune si contestatiile, intre orele 16.00-20.00. Lucrarile contestate vor fi recorectate in zilele de 5 si 6 septembrie, iar rezultatele finale se vor afla pe 7 septembrie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro