Mergi la conţinutul principal
#100 de zile de mesaje preventive

Mare grijă în autobuze la genți, borsete și portofele!

Polițiștii brăileni au stat de vorbă cu persoanele vârstnice despre protejarea portmoneului, a poșetei sau borsetei în mijloacele de transport în comun. Cu toate că furturile din buzunare, genți sau poșete nu dețin în evidențele poliției ponderi semnificative, siguranța personală a persoanelor vârstnice constituie o preocupare permanentă a polițiștilor brăileni.

În scopul prevenirii furturilor din buzunare, genți sau poșete, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brăila vă adresează câteva recomandări:

- încercați, pe cât posibil, să nu circulați cu mijloacele de transport în comun la orele de vârf, dimineața sau la amiază, când autobuzele sunt foarte aglomerate. - dacă nu este posibil să evitați aceste ore, așteptați în stație un mijloc de transport în comun mai puțin aglomerat.

- nu plecați de acasă cu sume mari de bani. Dacă sunteți nevoiți să luați la dvs. o sumă mai mare de bani, rugați o rudă să vă însoțească.

- nu purtați portmoneul, banii ori telefonul mobil în buzunarul din spate al pantalonilor și nici în buzunarul de la piept al bluzei;

- nu vă înghesuiți și nu permiteți să fiți înghesuit, atrăgând atenția cu voce tare;

- dacă trebuie să circulați la ore târzii, așezați-vă cât mai aproape de șofer sau lângă alți pasageri care vă inspiră încredere.

Reamintim că la nivel european se derulează, până la sfârșitul lunii august, Campania de prevenire a furturilor din buzunare “Protect your pocket” - “Atenție la buzunare!”. Prin colaborarea Inspectoratului de Poliție Județean Brăila cu S.C. Braicar S.A., din luna iunie anul curent, brăilenii care circulă cu mijloacele de transport în comun pot urmări spotul campaniei în autobuzele prevăzute cu ecran TV.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro