Mergi la conţinutul principal

Marcaje rutiere derutante şi periculoase, pe Calea Galați

* ”zebrele” situate paralel, la 6 - 8 metri distanță una de alta, îi derutează atât pe șoferi cât și pe pietoni

 

 

 

Incontestabil, şi cartierele Brăilei se bucură acum, în cea mai mare parte, de indicatoare de circulaţie şi marcaje rutiere, dar şi de indicatoare stradale noi. Dar, pentru creşterea siguranţei rutire, încă este loc de mai bine. Un  exemplu în acest sens îl constituie trei intersecţii rutiere de pe Calea Galaţi, de la strada Walter Mărăcineanu spre strada Ulmului.

Problema constă în faptul că, de exemplu, în fiecare dintre intersecţii, sunt câte două (!) marcaje pentru pietoni aflate, paralel, la  aproximativ 6 -8 metri una de alta, în condițiile în care în zonă este un trafic pietonal destul de redus. Rezolvarea găsită de autorități a fost ca, în dreptul a câte uneia dintre cele trei treceri duble, să amplaseze câte o placă pe care scrie “trecere de pietoni desfiinţată”, însă “zebra” în cauză este în continuare marcată pe asfalt. Ceea ce derutează/incomodează nu numai şoferii dar şi alţi participanţi la trafic, unii dintre ei (neatenţi sau desconsiderând afişul) trecând strada printr-un loc nepermis. Cu riscurile de rigoare! Au fost cazuri când conducători auto străini de Brăila, fără a vedea atenţionarea scrisă şi  montată pe sensul de mers (!), au ţinut cont de marcajul peste care nu s-a dat cu vopsea neagră.  Deunăzi, doi ”şmecheri de cartier ”au pus la încercare răbdarea şoferilor, când unul dintre ei a trecut strada pe marcajul semnalat inclusiv cu leduri şi imediat ce a ajuns pe trotuarul opus, un al doilea brăiliţean a traversat strada din celălalt sens, pe marcajul paralel (teoretic, nevalabil). Şi uite-aşa, şoferul a fost nevoit să frâneze brusc pe distanţa de circa 6 -8 metri, spre hazul celor doi inconştienţi. Sau alt aspect: persoanele în vârstă şi cu deficienţe de vedere riscă şi ele să traverseze pe zebra periculoasă, ele neobservând plăcuţa avertizoare. Montată, ca şi celelalte două, de câţiva ani, odată cu asfaltarea Căii Galaţi.

 

           

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro