Mergi la conţinutul principal

Maratonul vaccinării, de la Brăila Mall. Prezență scăzută

* maratonul vaccinării organizat în acest sfârșit de săptămână, la inițiativa prefectului Brăilei, a avut o adresabilitate de doar 1.285 de persoane, cele mai multe optând pentru imunizarea cu serul de la Pfizer * printr-un comunicat de presă, Prefectura informează că au mai fost deschise două centre de vaccinare în municipiu, astfel că brăilenii au acum la dispoziție cinci astfel de centre

 

Aproape 1.300 de persoane imunizate la maratonul vaccinării. Informația a fost transmisă, ieri, 8 noiembrie a.c., de către Instituția Prefectului-Județul Brăila, printr-un comunicat de presă, în care se arată că, în perioada 5-7 noiembrie, 1.285 de persoane au trecut pragul centrului de vaccinare din incinta Brăila Mall. Cele mai multe solicitări la maratonul de vaccinare au fost pentru inocularea cu serul de la Pfizer, respectiv 955, în timp ce 330 de persoane au ales vaccinul de la Johnson & Johnson. Maratonul vaccinării a fost organizat la propunerea prefectului județului Brăila, Florin-Sergiu Dobrescu și s-a desfășurat de vineri până duminică, de la ora 8.00 până la miezul nopții. ”Am organizat acest maraton de vaccinare tocmai pentru a veni în sprijinul cetățenilor care vor să se imunizeze și nu au avut ocazia până acum, poate din cauza timpului, sau pur și simplu nu erau convinși de necesitatea imunizării. Și chiar dacă adresabilitatea nu a fost una foarte mare, eu mă bucur totuși că am dat un semnal pozitiv și am oferit o soluție de vaccinare după ora 20.00, când toate celelalte centre sunt închise la Brăila. Eu le mulțumesc, încă o dată, oamenilor care ne-au susținut pentru operaționalizarea acestui centru și personalului medico-sanitar pentru că ne-au ajutat și ne ajută, în continuare, în campania de vaccinare, și nu doar celor din incinta Brăila Mall, ci tuturor medicilor, asistenților și registratorilor implicați în campania de vaccinare, dar și celor din spitale pentru tot efortul pe care îl poartă pe umeri, în această pandemie”, a declarat prefectul județului Brăila, Florin-Sergiu Dobrescu. În același comunicat de presă, Prefectura Brăila amintește faptul că programul de funcționare, la centrul de vaccinare din incinta Brăila Mall va continua de luni până duminică, în intervalul orar 8.00- 20.00.

Totodată, aceeași sursă mai informează faptul că, în municipiul Brăila, au mai fost deschise încă două centre de vaccinare, respectiv unul amenajat în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”Nedelcu Chercea” și unul care se află pe strada General Gheorghe Avramescu nr. 36, la ”Vard” Brăila. Aceste două noi locații vor funcționa de luni până vineri, între orele 8.00- 16.00. Pe lângă acestea, Prefectura Brăila mai amintește faptul că, în municipiul Brăila mai funcționează și centrul de vaccinare amenajat în cadrul Liceului Tehnologic ”Anghel Saligny”, deschis de luni până duminică, între orele 8.00-20.00, iar în județ, la Spitalul Orășenesc Făurei mai este disponibil un alt centru pentru imunizare, deschis de luni până vineri, între orele 8.00-14.00.

Așadar, persoanele care nu au reușit până acum să se vaccineze sau care trebuie să-și facă și doza a doua sau doza booster, trebuie să știe că în Brăila funcționează, în acest moment, în total, 5 centre de vaccinare, dintre care trei în municipiu, la Liceul ”Anghel Saligny”, ”Vard” și Școala ”Nedelcu Chercea” și două în județ, în incinta Brăila Mall și la Spitalul Făurei.

Conform datelor transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brăila, în județul Brăila s-au imunizat până ieri, 8 noiembrie, peste 135.000 de persoane, din care 75.248 cu schema completă și aproape 10.000 cu doza booster.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro