Maratoniştii Dunării au revenit ieri la Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Maratoniştii Dunării au revenit ieri la Brăila

• printre cei 80 de vâslaşi de la TID s-au numărat şi brăilenii Sorin Preda, la a opta participare, care “pilotează” un kaiac de producţie proprie, şi Cristian Mihai Sima, cel mai tânăr participant pe zona română, de doar 14 ani şi zece luni • aceştia s-au odihnit o noapte pentru a o lua de la capăt astăzi cu vâslitul, destinaţia finală fiind localitatea Sfântu Gheorghe • maratoniştii Dunării au plecat din Germania pe 26 iunie şi trebuie să străbată distanţa de 2.515,15 km, până la destinaţie

 

Ieri, cei 80 de participanţi de la cea de-a 64-a ediţie a Tour International Danubien au poposit la Brăila. Maratoniştii Dunării din acest an au început să sosească în jurul orei 14.00, iar trei ore mai târziu mai mult de jumătate dintre ei aveau deja corturile montate pe terenul situat lângă Baza Nautică de pe faleză, unde li s-au asigurat din partea Primăriei Brăila apă minerală, pubele şi toalete ecologice. Ca de fiecare dată în ultimii opt ani, la TID pe zona română participă şi brăileanul Sorin Preda, care “pilotează” un kaiac de producţie proprie.

Dar noutatea o constituie participarea tânărului de doar 14 ani şi zece luni, Cristian Mihai Sima, cel mai tânăr participant pe zona română. Sima, elev în clasa a IX-a la CN “Nicolae Bălcescu”, pilotează un kaiac asemănător cu cel al lui Sorin Preda. Tânărul participant consideră că şi-a făcut deja “botezul” şi şi-a propus să participe şi în anii următori.

“Am fost anul trecut împreună cu Sorin la Bălteni şi am mers cu un kaiac, a fost momentul în care am decis să particip la TID. Am intrat în cursă pe zona română, la început mi-a fost ceva mai greu, au fost valuri şi mai greu de pilotat kaiacul, dar pe urmă m-am obişnuit şi îmi place ceea ce fac. Este prima ediţie, la anul vi fi din nou în kaiac şi voi participa la ediţia cu numărul 65”, ne-a declarat  Cristian Mihai Sima.

La ediţia din acest an a TID, Germania are cei mai mulţi reprezentanţi, ceilalţi sunt din România 17, Austria, Slovenia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Bulgaria, Olanda, Danemarca, Elveţia, USA, Marea Britanie. Dintre cei 80 de participanţi 27 vin tocmai de la Ingolstadt.

Până acum, ei au trecut prin 8 ţări: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Serbia, Croaţia, Bulgaria şi România. Maratoniştii Dunării au plecat din Germania pe 26 iunie şi trebuie să străbată distanţa de 2.515,15 km, până la destinaţie. Pe partea română, participanţii au de parcurs 424 km.

“Anul acesta, la ediţia a 64-a, numărul participanţilor a crescut faţă de anul trecut, sunt 80, 79 pilotează kaiace, iar o familie cu doi copii pilotează o canoe. Sunt mulţi tineri anul acesta. Pe zona română sunt privelişti minunate, iar primirea care ne-a fost făcută la Brăila de oficialităţile locale este, ca de obicei, una foarte frumoasă”, ne-a declarat Sorin Petrean, organizatorul TID pe zona română.

În această dimineaţă, maratoniştii Dunării au plecat spre Luncaviţa.

Ca în fiecare an, kaiaciştii şi canoiştii care s-au înscris la acest maraton pe Dunăre au plecat tocmai din Germania, de la Ingolstadt, pe 26 iunie, iar destinaţia finală este localitatea Sfântu Gheorghe din Deltă, unde vor ajunge pe 3 septembrie. Împătimiţii sportului cu ambarcaţiuni cu vâsle au văzut în Tour International Danubien, cel mai lung turneu din lume, o modalitate de a promova prietenia între participanţi, dar şi cu cetăţenii locurilor vizitate pe parcursul călătoriei. În acest mod, se aduc pacea şi prietenia între ţările prin care curge Dunărea, după cum se menţionează pe site-ul Asociaţiei Sportive TID România. Oricine se poate alătura expediţiei, cu condiţia să folosească doar ambarcaţiuni fără motor – caiac sau canoe, lotcă, să fie în măsură să-şi transporte bagajele în propria ambarcaţiune şi să-şi procure şi prepare singuri hrana.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro