Mergi la conţinutul principal

Maraton de Jazz şi Blues în Grădina Publică

• trupele Chroma Project, Alex CALANCEA Band din Republica Moldova şi TRENUL DE NOAPTE  au încins atmosfera până la miez de noapte

 

Sâmbătă şi duminică, pe 10 şi 11 august, în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului Brăila, în Grădina Publică a avut loc un adevărat maraton de jazz şi blues, susţinut de trupele Chroma Project, Alex CALANCEA Band din Republica Moldova şi TRENUL DE NOAPTE. Duminică de la ora 20,30 şi până la miezul nopţii, artiştii au reuşit să încingă atmosfera deja caniculară şi să încălzească sufletele spectatorilor însetaţi de muzică de calitate. Amfitrionul acestui eveniment a fost, ca de obicei, Lucian Sabados, managerul Teatrului “Maria Filotti”, iar turul de forţă a fost deschis de trupa Chroma Project, care  funcţionează cu sprijinul Şcolii Populare de Arte “Vespasian Lungu”, membrii acesteia fiind foşti elevi ai şcolii sau cunoscându-se în cadrul acestei instituţii: Mircea Ştefan Cărbunaru - lead guitar, Cristian Piron - vocal & guitar,  Denisa Balaban – vocal, Florin Lazăr – guitar, Mircea Cărbunaru – bass, Cristache Kaloxilos – drums.

După cum am aflat de la Mircea Cărbunaru, “zona” de manifestare artistică este muzica blues-rock, iar membrii trupei încadrează ceea ce cântă sub deviza: Blues & other things (Blues şi altele).

“Avem şi o asociaţie culturală care ne sprijină, atunci când este nevoie de reprezentare oficială sau în activităţile de promovare: Asociaţia Culturală ArtZONE, iar pentru Zilele Brăilei din acest an CHROMA Project a făcut un adevărat tur de forţă fiindcă a pregătit 17 piese diferite, care au fost cântate în cele două zile. Ne-am dorit să cântăm la Blues&Jazz in the park, deoarece aici credem că este locul nostru şi un aspect poate mai puţin sesizat de alţii este că  suntem toţi brăileni şi chiar dacă avem profesii diferite, bluesul şi muzica bună rămân opţiunile noastre absolute. Cu alte cuvinte, cântăm din pasiune, facem sacrificii pe plan personal şi material, dar încercăm să ajungem cât mai sus din punct de vedere calitativ -vocal şi instrumental... ceea ce am şi reuşit în bună  parte, în aproape 3 ani de când ne-am cristalizat ca grup. Profităm de ocazia asta să transmitem mulţumirile noastre tuturor celor care au trecut prin această trupă şi au pus umărul să dăm Brăilei o formaţie bună de blues... & other things” , a subliniat sursa citată.

Despre Alex CALANCEA Band din Republica Moldova, care ne-a oferit un spectacol grandios şi TRENUL DE NOAPTE , cu Marcian Petrescu, artistul care este cotat în prezent drept cel mai bun cântăreţ la muzicuţă din Romania în blues, country, rock & roll şi folk , cuvintele sunt de prisos. Artişti cu o vastă cultură muzicală, oameni-spectacol, talent, dăruire, trăire!

Felicitări organizatorilor!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro