Mergi la conţinutul principal

Maraton cultural la Muzeul Brailei

Evenimentele organizate ieri la Muzeul Brailei au debutat cu prezentarea de catre directorul Ionel Candea a numarului unic al revistei "Braila 641". A urmat prezentarea volumului "Practici funerare in Centrul si Estul Europei", editata de Valeriu Sirbu - directorul adjunct al Muzeului Brailei si Radu Stefanescu - directorul Muzeului de istorie din Brasov. Cartea cuprinde studiile prezentate la Tulcea la cel de-al X-lea simpozion de Arheologie funerara la care au participat specialisti din tara si strainatate. Cartea a fost lansata de directorul Radu Stefanescu.

Aniversare Mihai Eminescu

Momentul Mihai Eminescu - 159 de ani de la nastere a fost marcat prin lansarea volumului "Dictionar de limbaj poetic eminescian", coordonat de prof. univ. dr. Dumitru Irimia de la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iasi si prezentat de conf. univ. dr. Zamfir Balan. In continuare, prof. univ. dr. Dumitru Irimia a sustinut o conferinta in care a analizat sacralitatea in poezia eminesciana, iar Valentin Cosereanu, directorul Muzeului de la Ipotesti, a vorbit despre Viena din timpul tineretii lui Eminescu.
Manifestarile de la Muzeul Brailei s-au incheiat cu lansarea volumului de poezii de dragoste "Focul verde" al poetei Ioana Cosereanu, tiparit la editura Junimea, Iasi, vernisarea expozitiei de grafica "Oricate stele" de catre directorul Valentin Cosereanu, care a precizat ca lucrarile au fost realizate in cadrul unei tabere internationale de grafica, coordonate de artistul Mircia Dumitrescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu