Mergi la conţinutul principal

"Marș pentru viață" la Catedrala "Nașterea Domnului"

* evenimentul a fost organizat de Asociația "Studenți pentru viață" în cele două județe ale Eparhiei Dunării de Jos * au participat elevi, studenți, familii cu copii care i-au mulțumit Domnului pentru darul minunat al vieții * slujba la Catedrală a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu protopopul Brăilei, Ștefan Constandache

 

A doua zi după marea sărbătoare a Bunei Vestiri (sâmbătă, 26 martie), în Arhiepiscopia Dunării de Jos a fost organizat "Marșul pentru viață" - pledoarie pentru familia creștină și pentru dreptul la viață al copiilor zămisliți în urma rugăciunilor către Dumnezeu. Potrivit părintelui Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al eparhiei, evenimentul a fost organizat de Asociația "Studenți pentru viață" și s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian.

"La Brăila, în cel de-al doilea mare oraș al eparhiei, creștini, elevi, studenți și familii cu copii s-au adunat pe esplanada Catedralei "Nașterea Domnului". La măreața biserică, participanții, împreună cu preoți din municipiu, au rostit rugăciuni și au înălțat cântări către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, mulțumind Bunului Dumnezeu pentru toate cele dăruite și, în special, pentru darul minunat al vieții", a precizat părintele Rareș Bucur.

În aceeași zi, preotul protoiereu Ștefan Constandache a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpresfințitului Părinte Arhiespiecop Casian, iar medicii și preoții prezenți la "Marșul pentru viață" au transmis mesaje pro-viață.

Așezată sub genericul "Egalitate, echitate și sprijin din prima secundă și întreaga viață", cea de-a XII-a ediție a "Marșului pentru viață" - 2022 s-a dorit a fi un apel pentru susținerea familiei creștine în contextul secularizant actual și o pledoarie a societății civile de la Dunărea de Jos, de conștietizare a celui mai frumos și prețios dar pe care Dumnezeu l-a oferit omului - viața. Manifestări similare s-au desfășurat și în alte localități ale Eparhiei Dunării de Jos.

Astfel, în aceeași zi, la Galați, elevi, studenți și familii cu mulți copii s-au adunat pe Faleza Dunării și au particpat la o procesiune care s-a încheiat (la biserica "Precista") cu citirea Acatistului Bunei Vestiri. Au fost, de asemenea, rostite rugăciuni pentru ocrotirea pruncilor, a tinerilor și a familiei. Cu acest prilej, preotul protoiereu Valentin Rădoi le-a transmis participanților cuvântul de binecuvântare și de apreciere al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian  adresat tuturor celor care militează pentru o viață normală și pentru mărturisirea dreptului la viață, pentru ocrotirea celor hărăzite de Dumnezeu să devină mame.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro