Mergi la conţinutul principal

Marș pe Dunăre. Navele purtătoare de artilerie, la datorie

• două nave militare ale Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie „Comandor Virgil Alexandru Dragalina”, din compunerea Flotilei Fluviale execută, în perioada 17-27 iunie, un marș pe itinerariul Brăila - Baziaș • joi, 20 iunie, monitorul „I. C. Brătianu” și vedeta blindată „Smârdan” au acostat în Portul Calafat și au participat la Ziua Porților Deschise

 

Marș pe fluviul Dunărea executat de nave purtătoare de artilerie din cadrul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” Brăila.

Potrivit unor surse militare, două nave militare ale Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie „Comandor Virgil Alexandru Dragalina”, din compunerea Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” execută, în perioada 17-27 iunie a.c., un marș pe itinerariul Brăila - Baziaș.

„Monitorul 46 „Ion C. Brătianu” și vedeta blindată 178 „Smârdan” au acostat joi, 20 iunie, în Portul Calafat, unde, în intervalul orar 17.00-20.00, a fost organizată Ziua Porților Deschise. Marinarii militari fluviali au primit la bord publicul interesat să interacționeze cu echipajele celor două nave. Oaspeții au vizitat expoziții de aparatură și tehnică militară, precum și un atelier cu lucrări de matelotaj. De asemenea, în cadrul activității, au fost prezentate ofertele educaționale ale instituțiilor militare de învățământ din cadrul Forțele Navale Române”, precizează surse militare.

Divizionul 67 Nave Purtătoare de Artilerie (NPA)  „Comandor Virgil Alexandru Dragalina” este subordonat direct Comandamentului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” Brăila și reprezintă o puternică forță fluvială capabilă să apere interesele naționale pe întregul sector românesc al Dunării și la gurile sale de vărsare, până la Marea Neagră. Această structură a Flotilei Fluviale joacă un rol important în cadrul securității și apărării României, reprezentând, totodată, un mijloc eficient de participare a marinarilor militari la inițiativele regionale de cooperare (cum ar fi exerciții ale țărilor membre NATO și ale statelor partenere).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro