Responsabilul cu manualele de la Casa Corpului Didactic (CCD), Ecaterina Mocanu, a precizat ca la unele discipline se invata chiar de sase sau opt ani pe aceleasi carti. "Este foarte greu pentru ca sint unele edituri care nu-si onoreaza comenzile. Anul acesta nici nu ne-au mai trimis manuale semnal pentru ca profesorii sa le poata consulta si sa comande. Au trimis sporadic, prin scoli, carti semnal, dar sint insuficiente. Profesorii ne suna pe noi si ne intreaba de manuale, dar noi nu avem decit cataloage cu toate manualele, in special pentru clasa a XI-a, dar o carte nu o alegi dupa culoarea si forma copertii. Profesorii trebuie sa consulte continutul. Unele edituri nici nu-si onoreaza comanda de doi ani pentru ca nu s-a inteles cu Ministerul la pret, dar ar trebui sa ne anunte si pe noi pentru ca facem comenzi si asteptam degeaba, cind am putea sa comandam manualele in alta parte", a explicat Ecaterina Mocanu. In aceasta situatie sint editurile: "Hachette", Humanitas", "Longman", "Rao", "Sigma", "Aramis", "Nemira", "Univers", "Teora".
Pentru clasa a XI-a s-au tiparit manuale noi, dupa un curriculum imbunatatit, insa acestea nu sint de gasit nici in librarii, daramite pe bancile elevilor.
Libraria "Panait Istrati", de pe B-dul Independentei, colt cu str. 1 Decembrie, pune la dispozitia elevilor manuale pentru toate clasele, inclusiv clasa a XI-a, dar numai de la editura Corint. Libraria a ales sa lucreze cu aceasta editura, deoarece celelalte solicita plata manualelor comandate in avans.
La libraria de pe strada "Mihai Eminescu", vizavi de Casa de moda, cei interesati pot gasi manuale de la mai multe edituri, insa nu si pentru clasa a XI-a. Vinzarile pentru manualele existente nu merg foarte bine. Una din cauze ar fi aceea ca, in opinia patronului, unii profesori incearca sa obtina venituri suplimentare din vinzarea manualelor, prin comenzi directe de la edituri. El considera ca profesorii fac comert ilicit, in timp ce el, care plateste taxe peste taxe la stat, sta cu manualele in raft.