Mergi la conţinutul principal

Mansardarea blocurilor, o solutie recomandata de Primarie

Necula spune ca sunt constructori care ar putea sa presteze astfel de lucrari, dar nu au front de lucru pentru ca, pana acum, nu au gasit nici sprijinul administratiei locale si nici asociatii de proprietari bine informate, care sa cunoasca avantajele unei astfel de investitii. Potrivit viceprimarului, pentru asociatii este foarte avantajos sa faca direct negocierea cu potentialul investitor, pentru ca, in acest conditii, se pot rezolva o serie de probleme legate de reparatii fatada, anvelopare, reparatii sistem de alimentare cu apa, igienizare, pe care le pot impune constructorului, pentru a-i da permisiunea sa mansardeze blocul: "Exista mai multe avantaje pentru locatari, daca se mansardeaza blocul: in primul rand, daca sunt interesati, ei pot pretinde sa aiba prioritate la cumpararea apartamentelor ce sunt amenajate la mansarda. In plus, la repartitia costurilor pe cota indiviza, contributia lor va fi mai mica, vor avea un apartament mai bine izolat, pentru ca pot pune conditia ca investitorul sa anvelopeze blocul, apoi pot cere igienizare pe casa scarii, reparatii la instalatiile comune, subsol, pe partea de energie termica, canal, apa, izolatia hidro si termo de la ultimul nivel va fi mult mai buna, interfon, etc. Primaria poate deveni investitor, in baza unor contracte de executie cu firmele care vor participa la licitatia pentru incredintarea lucrarilor de acest tip. Daca le construieste Primaria, aceste apartamente se pot vinde la costuri relativ mici sau se pot utiliza ca locuinte sociale. De asemenea, pot exista si investitori privati, care sa demareze astfel de mansardari pe banii dansilor, urmand mai apoi sa vanda apartamentele respective".
Viceprimarul a precizat ca potrivit legii, mansardarea se poate face cu acordul a 50% plus 1 dintre proprietari, insa municipalitatea se gandeste sa ridice procentul la 100%, pentru mai multa siguranta.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro