Mergi la conţinutul principal

Manifestaţii împotriva politicii fiscale a lui Obama

Criticii politicii fiscale şi de relansare a lui Barack Obama au protestat miercuri, în Statele Unite, simulând evenimentele produse la Boston Tea Party, din 1773, când coloniştii americani, nemulţumiţi de impozitele impuse de Imperiul Britanic, au aruncat lăzi cu ceai în mare, relatează AFP.

La Washington, aproape 1.000 de persoane, potrivit organizatorilor, au protestat în faţa Casei Albe împotriva politicii economice a preşedintelui american, amintind de atacarea unei nave care transporta ceai la Boston, în 1773. În cursul acestui atac, încărcătura a fost aruncată în port, în semn de protest faţă de taxele impuse de Imperiul Britanic, un episod de referinţă în procesul de obţinere a independenţei americane.

Cântând imnul naţional, cântece patriotice sau spunând rugăciuni şi având pliculeţe de ceai în mână, manifestanţii au fluturat pancarte pe care scria: "Obama şi banda sa de hoţi: iată activele toxice ale Americii", "Impozitele înseamnă piraterie", Pentru prima dată în viaţă îmi este teamă de guvernul meu".

Mai multe "Tea Party-uri" au fost organizate în ţară în 15 aprilie, data-limită pentru predarea declaraţiei de impozit în Statele Unite. La New York, pe Staten Island, 100 de persoane au protestat faţă de impozite, în timp ce la Boston s-au strâns câteva zeci de manifestanţi. Diverse acţiuni urmau să aibă loc şi în California, în special în portul Santa Monica. Organizatorii au sugerat ca pliculeţe de ceai să fie aruncate simbolic.

La Washington, în piaţa Lafayette, care se află în faţa Casei Albe, autorităţile au interzis ca manifestanţii să lase pliculeţe de ceai. De altfel poliţia a intervenit repede, determinându-i pe protestatari să se mute, atunci când o sticlă cu ceai a fost aruncată peste gard în curtea Casei Albe, a precizat Schlosser, purtător de cuvânt al poliţiei parcurilor, precizând că nimeni nu a fost arestat.

Andrew Lager, preşedintele mişcării conservatoare Institute of Freedom, unul dintre organizatorii protestelor, a îndemnat mulţimea să trimită emailuri la Casa Albă Trezorerie, Fisc şi Congres în semn de protest.

Barack Obama şi-a apărat miercuri politica economică, recunoscând în cursul unei reuniuni cu muncitorii, la Casa Albă, ca "data de 15 aprilie nu este preferata nimănui". El a subliniat, însă, că admnistraţia sa "a luat măsuri ample pentru a acorda deduceri de impozite pentru americanii care au nevoie".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro