Mergi la conţinutul principal

"Manifest pentru Dunăre", concurs de eseuri pentru elevii de gimnaziu și liceu

* concursul are ca scop conștientizarea publicului cu privire la întreținerea, valorificarea și protejarea resurselor de apă * elevii sunt invitați să realizeze eseuri pe tema ”Soluții pentru combaterea și prevenirea poluării cu plastic a Dunării”

 

În luna martie se desfășoară "Săptămâna Apelor", marcată de două evenimente importante: 14 martie – Ziua Internațională a Râurilor și 22 martie – Ziua Mondială a Apei. Cu acest prilej, în cadrul programului "Cu apele curate" inițiat de Asociația "Mai mult verde", în parteneriat cu Lidl România, Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila - Secția Împrumut pentru Adulți, împreună cu Grupul de inițiativă locală "Creionăm viitorul", organizează Concursul "Manifest pentru Dunăre". Competiția se adresează elevilor de gimnaziu și liceu și constă în realizarea unei lucrări/eseu prin care elevii își vor exprima viziunea referitoare la protejarea apelor și la o calitate a vieții mai bună în viitor. Tema propusă este ”Soluții pentru combaterea și prevenirea poluării cu plastic a Dunării”, iar elevii pot crea mesaje motivaționale pentru comunitate în vederea atragerii atenției asupra fenomenului de poluare a apelor.

”Acest proiect urmărește participarea elevilor la activități de cultură civică și implicare reală în problematica poluării apelor, precum și formarea unor atitudini durabile în rândul tinerei generații. Scopul concursului este de a aduce în atenția opiniei publice problemele legate de necesitatea protejării apelor, conștientizarea și responsabilizarea membrilor comunității în ceea ce privește întreținerea, valorificarea și protejarea resurselor de apă, transmit organizatorii.

Lucrările vor fi transmise până la data de 15 martie 2022, orele 24.00. Cele mai reușite eseuri vor fi premiate în cadrul unei festivități ce va avea loc pe 22 martie, la sediul Bibliotecii. Ulterior, lucrările premiate vor fi publicate pe paginile de socializare ale Bibliotecii și ale celorlalți parteneri din concurs.

Pe pagina Facebook Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila - Secția de Împrumut pentru Adulți va fi deschisă o rubrică specială pentru acest concurs. Mai multe detalii puteți afla de la Valentina Chiriac, șef birou în cadrul Bibliotecii, tel. 0725.561699.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro