Mangiurea, director general la CUP Dunărea | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Mangiurea, director general la CUP Dunărea

Echipa de conducere a Companiei de Utilităţi Publice "Dunărea" Brăila este completă. Ieri s-a încheiat procedura de selecţie a directorului general şi a directorului economic conform legislaţiei privind guvernarea corporativă, iar noii şefi sunt Silviu Mangiurea - director general şi Ionel Avram - director economic, ambii fiind şi membri ai Consiliului de Administraţie al CUP "Dunărea". "Cu toate că în organizarea selecţiei pentru director general şi director economic s-au urmărit şi aplicat toţi paşii legali privind publicarea anunţului în spaţiul public, iar condiţiile de participare şi cerinţele n-au mai fost drastice ca la selecţia membrilor Consiliului de Administraţie, am fost doar doi candidaţi pentru cele două posturi: Silviu Mangiurea pentru director general, iar eu pentru cel de director economic. Urmează, după finalizarea procedurii, să publicăm şi anunţul privind componenţa echipei de conducere", ne-a declarat Ionel Avram, încă director interimar al CUP Dunărea. De asemenea, sursa citată a explicat că, în ce-l priveşte pe fostul director general, Mihail Chiriţă, acesta ar fi depus dosarul pentru pensionare la limită de vârstă, dar a rămas membru al CA la companie.

A rămas un loc liber în CA la companie

În plus, Avram a precizat că a apărut o modificare de ultim moment în ce priveşte componenţa CA al companiei: Constantin Toma a demisionat din postul de membru al CA. "Domnul Toma a ales să renunţe la consiliul de administraţie şi să rămână director tehnic la companie. Astfel, s-a vacantat un loc în CA şi a fost publicat anunţul privind organizarea selecţiei pentru ocuparea acestui post", a mai spus sursa citată.
După cum se precizează în anunţul amintit, dosarul de înscriere a candidaturii se va depune la secretariatul societăţii în plic sigilat, având înscrisă menţiunea "Candidatura pentru funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al SC Compania de Utilităţi Publice Dunărea Brăila SA", precum şi numele, prenumele şi numărul de telefon plus e-mailul candidatului. Toate aceste acte se depun până cel târziu joi, 30 iunie, ora 12.30, la registratura companiei.
Selecţia candidaturilor care îndeplinesc condiţiile de participare se va realiza în perioada 4 - 5 iulie, iar persoanele astfel selectate vor fi invitate la procesul de evaluare care va consta în susţinerea unui interviu şi descrierea în scris a viziunii de administrare a companiei. Toate acestea sunt programate pe parcursul a două zile, adică joi, 7 iulie şi vineri, 8 iulie, la sediul CUP Dunărea.
Componenţa consiliului de administraţie la companie este următoarea: preşedinte - Gheorghe Stroe, membri Ionel Avram, Mihail Chiriţă, Silviu Mangiurea, plus locul vacant lăsat de Constantin Toma.

Hagiu: "Voi relua discuţia pe tema numirii CA în prima şedinţă a noului CLM"

Reamintim că în data de 20 mai a fost convocată o şedinţă AGA pentru numirea noului CA în componenţa menţionată anterior. A fost astfel emisă o hotărâre, însă liberalul Cătălin Hagiu, la vremea respectivă membru în AGA la CUP Dunărea din partea aţionarului majoritar - CLM Brăila, a atras atenţia că are obiecţiuni: "Consider că pentru reglementarea acestei situaţii este obligatoriu să fie emisă o hotărâre de Consiliu Local Municipal care să împuternicească AGA să procedeze la modificările actului constitutiv al CUP Dunărea", a spus liberalul la vremea respectivă.
Întrebat ieri dacă s-a schimbat ceva de la intervenţia sa în CLM pe tema numirii noului CA la companie, Hagiu a explicat că nu are cunoştinţă ca între timp să se fi rezolvat problema semnalată de el. "Din câte cunosc, nici vechiul CLM şi nici noul consiliu nu au mandatat reprezentanţii în AGA la CUP Dunărea pentru a aproba noul Consiliu de Administraţie. La vremea respectivă am semnat cu această obiecţiune hotărârea AGA. De aceea voi relua discuţia pe această temă în prima şedinţă a noului CLM. Trebuie tranşat în mod clar şi transparent acest aspect", a mai spus sursa citată.
Nu trebuie trecut cu vederea faptul că procedura de selecţie a membrilor noului CA la companie, derulată în cursul lunii mai, a stârnit critici din partea candidaţilor pentru postul de administrator al CUP Dunărea. Organizată după noile reguli ale Legii guvernanţei corporative, selecţia a atras o grămadă de pretendenţi, mai ales că job-ul este consistent remunerat, însemnând o indemnizaţie fixă lunară de circa 2.600 lei. Numai că în calea lor s-a ridicat o barieră pe care mulţi dintre candidaţi au reclamat-o ca fiind discriminatorie: li s-a cerut să facă dovada că au experienţă de cel puţin 5 ani în domeniul apă-canal. Ulterior, această cerinţă a fost eliminată.

Cine este Silviu Mangiurea

Aşa cum cotidianul "Obiectiv" semnala încă de anul trecut, lui Mangiurea i se pregătea de ceva vreme un post de conducere la CUP Dunărea. Iată că la un an distanţă, informaţia s-a confirmat în sensul că lucrurile s-au aranjat de aşa natură încât fostul consilier municipal a ajuns directorul general al companiei.
Reamintim că o anchetă realizată de "Obiectiv Vocea Brăilei" în cursul anului 2014 privind atribuirea contractelor pe banii publici ai municipalităţii a scos la lumină faptul că zeci de miliarde de lei vechi din bugetul administraţiei locale au fost dirijate către clientela politică a PSD, printre care şi trei firme care aveau strânse legături cu Silviu Mangiurea. Pe scurt, "Trident", "Tigotrix" şi "Repcon", firme unde Mangiurea era salariat, au câştigat contracte pentru montat centrale în unităţile de învăţământ din Brăila. Municipalitatea ar fi putut organiza o singură licitaţie pentru toate şcolile prinse în programul de reabilitare termică, însă a mers pe varianta de a diviza achiziţia în mini-contracte şi să paseze conducerilor din şcoli responsabilitatea achiziţiei publice. Informaţiile culese de la cele 18 de unităţi de învăţământ prinse în acest proiect, au arătat că aproximativ 7 miliarde lei vechi au ajuns în portofoliul "Trident", "Tigotrix" şi "Repcon".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro