Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Manevre politicianiste si atit

Comunicatul de presa al platformistilor braileni trage un nou semnal de alarma cu privire la realitatile care patroneaza administratia publica locala. De fapt, acuzatiile celor sase semnatari, in frunte cu senatorul Dan Sabau, nu fac altceva decit sa intareasca afirmatiile facute de-a lungul timpului de democratii braileni, in principal de viceprimarul Daniela Vasioiu. "Regimul lui Cibu incearca sa-si acopere profunda incompetenta si totalul dispret fata de agenda braileanului", "clica de interese de tip mafiot din jurul primarului", "pradatori autentici ai banului public", "combinagii profesionisti ai intereselor personale transpartinice" sint sintagme folosite in comunicatul de presa, care-ndeamna brailenii cu vederi liberale sa se alature Platformei lui Stolojan. Mai mult, se sustine in acelasi comunicat, din aceasta gasca ar face parte si liderul PSD Gheorghe Bunea Stancu, presedinte al Consiliului Judetean. Din pacate, pus sa ofere argumente palpabile, senatorul Dan Sabau a pomenit doar despre niste investitori in domeniul constructiilor si fabricarii cimentului respinsi de duetul Cibu - Stancu. La rindu-i, primarul Cibu s-a aratat la fel de neconvingator, luind in ris afirmatiile fostilor colegi de partid.
Nu este nimic de ris in toate aceste declaratii belicoase care sufoca paginile ziarelor de cind Alianta D.A. a cistigat alegerile la Primaria Braila. Nu este nimic de ris in faptul ca miliarde din banul public sint ingropate in trotuare si sedii de biblioteci sau alte proiecte abracadabrante cu scopul vadit de a umple buzunarele unor firme. Nu este nimic de ris in faptul ca licitatiile, atunci cind se fac, sint masluite pe fata, asa cum chiar oamenii de afaceri reclama. Nu este nimic de ris in faptul ca nu exista nici la nivel de municipiu, nici la nivel de judet, un program de guvernare pe plan local, o lista cu prioritati sau o strategie de dezvoltare. Altfel nu se explica in ce baza la ultima sedinta a CJ, consilierii judeteni au aprobat IN UNANIMITATE cumpararea unui imobil evaluat la 8 miliarde, dar care necesita de trei ori mai multi bani pentru reparatii. Si de la cine credeti ca va fi cumparat respectivul imobil? De la o firma privata ai carei actionari sint niste italieni. Foarte interesant!
Pe de alta parte, nu pot sa nu remarc, pe linga cota de adevar din continutul comunicatului de presa semnat si de Dan Sabau, demagogia aceluiasi senator care pe parcursul alegerilor locale din 2004, a aratat cu totul alt comportament. Mai precis, pe vremea aceea, Dan Sabau avea ce avea cu democratii braileni, in general si cu familia Vasioiu, in special. La vremea aceea, Sabau se impaca bine cu PSD-ul condus de fostul lider Viorel Balcan. Atit de bine incit n-a luptat deloc pentru presedintia Consiliului Judetean si nici pentru ca Partidul Democrat sa prinda un post de viceprimar. In schimb, "vorbele" pentru omul sau, Lucian Tilea, Sabau a avut grija sa le faca din vreme. Astfel, Tilea a ajuns viceprimar obtinind 3 voturi de la PSD, in vreme ce democrata Daniela Vasioiu a primit unul singur si asta datorita negocierilor purtate de primarul Cibu, nu de Sabau. Ce-i drept, intre timp, Tilea a devenit omul primarului, desi pina la viitoarele alegeri nu se stie cu cine va "semnaliza" independentul viceprimar. Dupa ce Viorel Balcan si-a dat demisia de la conducerea PSD, iar Constantin Cibu si-a anuntat intentia de a candida la postul de presedinte al organizatiei judetene a PNL, Sabau s-a apropiat de democrati si s-a distantat vizibil de PSD si noul lider, Gheorghe Bunea Stancu. Cam asa au evoluat lucrurile din punct de vedere cronologic. Iata de ce iesirea la rampa a Grupului de initiativa a Partidului Liberal Democrat Braila trebuie interpretata tot ca o manevra "politicianista" de atragere de noi adepti, fara nici o alta finalitate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii