• după ce a acceptat, la finele lunii octombrie, să fie numit preşedintele Consiliului de Administraţie de la Spitalul Judeţean Brăila, consilierul judeţean PNL Cristian Pricop a demisionat din funcţie • preşedintele CJ, Francisk Chiriac, susţine că Pricop a fost obligat să demisioneze de către conducerea partidului • de cealaltă parte, liderul interimar la liberalilor brăileni, Cătălin Boboc, este convins că PSD-iştii i-au oferit lui Pricop “un măr otrăvit” prin această funcţie
Liberalii sunt convinşi că preşedintele CJ Brăila a încercat să le paseze responsabilitatea pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), pentru a-i scoate ulterior ţapi ispăşitori pentru toate problemele de acolo. Pe scurt, consilierul judeţean PNL Brăila Cristian Pricop, medic de profesie, a fost singurul liberal care a primit, în acest mandat, o poziţie importantă în vreun consiliu de administraţie, ca preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean, alături de colegul său Marian Căpăţînă, ca membru supleant. “Un măr otrăvit” a acuzat, ieri, Cătălin Boboc, preşedintele interimar al PNL Brăila, convins că mutarea face parte din planul preşedintelui CJ, Francisk Chiriac, de a arunca întreaga responsabilitate pe umerii liberalilor pentru problemele de la Spital, fără însă a le da pârghiile necesare să vină cu rezolvări. Cert este că Pricop a demisionat din funcţie, însă şeful CJ Brăila, Francisk Chiriac, a acuzat la rândul său că liberalul ar fi fost forţat de şefii săi din partid să facă acest pas, deşi speranţele sale erau acelea de a depolitiza spitalul judeţean şi de a se concentra pe dezvoltarea acestuia.
“Eu cred că este o demisie pur politică. Am încredere în domnul doctor Pricop că este un om profesionist de la spital. Gândirea mea era - şi va fi în continuare - aceea ca Spitalul Judeţean să nu mai fie câmp de bătălie politică”, a declarat Chiriac, cu precizarea că, în opinia sa, PNL Brăila a devenit “partidul omului”, unde “tătucul” hotărăşte ceea ce este bine pentru el.
Chiriac a mai spus că îşi menţine în continuare oferta ca un consilier din opoziţie să preia conducerea CA-ului de la Spital. Interesant este că şeful CJ nu s-a ferit să puncteze că această poziţie este una care, potrivit legii, se schimbă o dată la şase luni, dar şi faptul că vor urma curând concursuri pentru ocuparea poziţiilor cheie din conducerea spitalului.
Boboc susţine că a discutat cu Pricop şi i-a înţeles punctul de vedere
Preşedintele interimar al PNL Brăila, Cătălin Boboc, a susţinut ieri o conferinţă de presă în care a prezentat decorul demisiei lui Pricop din Consiliul de Administraţie al spitalului. Acesta a afirmat că în momentul în care colegii săi au fost nominalizaţi şi votaţi a considerat gestul drept unul normal, având în vedere că Pricop este medic, iar Căpăţînă a mai fost membru şi chiar preşedinte în CA-ul SJU. După demiterea directorului medical Alina Neacşu, criticată în spaţiul public de PSD-işti, şi numirea medicului liberal Dragoş Voicu în locul acesteia, a început să îşi pună anumite semne de întrebare în legătură cu intenţiile social-democraţilor. În ciuda declaraţiilor împăciuitoare ale lui Chiriac, potrivit căruia prin numirea liberalilor în poziţii cheie încearcă depolitizarea spitalului, Boboc este ferm convins că PSD-iştii au oferit “un măr otrăvit” colegilor săi, astfel că a avut o discuţie la partid cu aceştia. Preşedintele PNL a punctat că liberalii nu fug de răspundere şi acceptă aceste poziţii, dar doar în anumite condiţii: dacă au majoritatea în CA, astfel încât să poată şi lua decizii fără probleme, dar şi dacă preşedintele CJ îşi ia angajamentul public şi face “un pact” prin care garantează că instituţia va asigura finanţarea medie din ultimul mandat la SJU, pentru următorii patru ani.
“Nu am spus că acolo trebuie să ajungă mai mulţi bani, dar nici mai puţini, astfel încât să eşueze colegii mei liberali într-un astfel de demers. Avem curajul şi avem şi oamenii - iar domnul Pricop şi Căpăţînă sunt doi dintre ei -, ca să gestionăm Spitalul Judeţean Brăila. Dar în condiţiile acestea! Ca să faci ceva, trebuie să ai şi cu ce. (...) Urmează un concurs acolo. Evident că va fi un concurs pe care îl va câştiga, nu-i aşa, cu maxim de puncte, tot un PSD-ist. Doar că dacă ar fi fost Cristi Pricop preşedinte al CA, pe documentul care consemna această «victorie zdrobitoare al unui mare PSD-ist la manageriatul SJU» ar fi stat semnătura liberalului Cristi Pricop. Şi atunci am discutat cu Cristi şi am zis că noi astfel de mere otrăvite nu primim şi că nici nu facem niciodată jocul PSD-ului”, a declarat Boboc, cu precizarea că liberalii nu vor face niciun fel de înţelegere cu PSD, pentru funcţii sau din alte motive.