Mergi la conţinutul principal

Managerul SAJ Brăila despre reînfiinţarea ambulanţelor private: «Ar fi binevenită o astfel de măsură»

• dr. Viorica Iuga a afirmat, într-o conferinţă de presă, că înfiinţarea unui serviciu privat de ambulanţă ar degreva activitatea instituţiei pe care o reprezintă • în schimb, există varianta ca bolnavii să opteze tot pentru ambulanţa de stat, în defavoarea celei private, motivul fiind costurile

 

Spre finalul anului trecut, problema lipsei unui serviciu de ambulanţă privat în Brăila a fost ridicată de către un consilier local municipal, medic în acelaşi timp, cel mai probabil pe fondul timpului mare de aşteptare pentru o ambulanţă a serviciului public pentru transportul bolnavilor cronici de la domiciliu la spital în vederea efectuării diverselor controale. Jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă organizată de Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila au cerut opinia managerului despre reînfiinţarea unui serviciu privat.

Dr. Viorica Iuga a declarat că acest lucru ar fi binevenit pentru populaţie, dar şi pentru instituţia pe care o conduce, deoarece s-ar degreva activitatea. “Orice ajutor ar fi binevenit. A fost cândva un serviciu privat, dar din motive care nu fac obiectul discuţiei noastre, nu mai există. Ajutorul ar fi foarte bun. Şi aceste servicii pot avea contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate, pot prelua din bolnavii respectivi care, în prezent, apelează la SAJ. Spre exemplu, pentru pacienţii care au nevoie de pansamente, de kinetoterapie, monitorizarea tensiunii şi a glicemiei, inclusiv pentru cei care au nevoie să fie transportaţi pentru controale medicale ar fi bune ambulanţele private care să colaboreze cu spitalele, policlinicile şi specialiştii. Ar degreva, într-adevăr, şi transporturile noastre. Sunt foarte multe solicitări de genul acesta şi le onorăm pentru că nu există altă soluţie. Noi oferim inclusiv asistenţa medicală la toate evenimentele sportive, culturale, religioase, adunări pentru că este posibil să se întâmple vreo urgenţă pe acolo. Şi atunci, mijloacele noastre sunt tot aceleaşi”, a declarat dr. Iuga.

Şi cum aproape întotdeaua există un “dar”, managerul SAJ a punctat faptul că există posibilitatea ca cei mai mulţi bolnavi să aleagă tot serviciul oferit de ambulanţa de stat, în defavoarea unuia privat, motivul fiind costurile.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro