Mergi la conţinutul principal

Managementul - o problema inca nerezolvata a societatii romanesti

Universitatea "Constantin Brancoveanu" a organizat, ieri, simpozionul international cu tema "Exigente in domeniul managementului si marketingului in contextul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana".
Decanul Facultatii de Management si Marketing in Afaceri Economice, conf. univ. dr. Elena Enache, a explicat ca s-a organizat acest simpozion pentru ca se doreste aducerea in atentie a preocuparilor cadrelor didactice in domeniul managementului si marketingului, in conditiile exigentelor existente in urma integrarii europene.
Senatorul Aurel Simionescu a prezentat modul in care ar trebui realizata gestionarea riscurilor privind utilizarea fondurilor publice, faptul ca asumarea rationala a riscurilor asigura succesul in orice fel de proiecte, iar presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu a vorbit studentilor despre preocuparile institutiei pe care o conduce pentru accesarea fondurilor structurale europene, proiectele realizate in perioada de preaderare si cele din perioada actuala. Inspectorul scolar general Lilliana Tudoran a precizat ca integrarea Romaniei in Uniunea Europeana a fost deja inceputa de catre elevii si studentii care au beneficiat de burse si proiecte europene.

Autonomia universitara s-a transformat in anarhie universitara

Rectorul universitatii, prof. univ. dr. Alexandru Puiu, s-a referit la diferite aspecte ale managementului, la problemele din acest domeniu aparute odata cu integrarea in Uniunea Europeana. "Managementul a fost prezent si in perioada etatista. In anii '70 am fost primul care am introdus conceptul de management. E adevarat, atunci se facea un management precar, fara sa se stie. Lipsea partea care finaliza managementul, cel al afacerilor economice, si marketingul. Dupa '89, in teorie, managementul a fost promovat, insa in practica a fost o nenorocire. Acum, ca membri in UE am intrat intr-o competitie dura si trebuie sa stim sa tragem foloasele din aceasta calitate pe care am dobindit-o, trebuie sa invatam sa aplicam teoria managementului", a spus prof. univ. dr. Alexandru Puiu. Rectorul Universitatii "Brancoveanu" a mai vorbit si despre modul eronat in care au inteles unii rectori autonomia universitara, care in unele cazuri s-a transformat in anarhie universitara, adica extinderea invatamintului pseudo-universitar. "Este adevarat, cind am inceput, nici noi nu am avut spatii proprii, dar am avut profesori. Cei mai buni profesori care erau atunci la Academia de Studii Economice (ASE) m-au urmat cind am infiintat universitatea. Am inceput serios, cu ore in cursul saptaminii, nu cu citeva cursuri in week-end cum fac altii acum. Din pacate, aceasta concurenta neloiala este sprijinita si de factorii administrativi, iar eforturile noastre de a promova un invatamint superior de calitate trec neobservate", a mai explicat prof. univ. dr. Alexandru Puiu. Au mai luat cuvintul prof. univ. dr. Ion Scurtu, prorector al universitatii si conf. univ. dr. Camelia Vechiu.
Problemele gestionarii eficiente a resurselor materiale au fost trecute in revista de prof. univ. dr. Gheorghe Preda de la Asociatia Internationala pentru Conservarea Resurselor Naturale si a Energiei din New York - SUA, iar despre economisirea resurselor naturale privite in contextul cresterii economice, dezvoltarii durabile si globalizarii a vorbit prof. univ. dr. Robert W. Campbell de la University of Indiana "Inbloomington" SUA. La simpozion s-au prezentat peste 30 de lucrari in cele doua sectiuni, Management -
Marketing si Relatii economice internationale - Uniunea Europeana, de catre cadre didactice ale Universitatii "Brancoveanu", dar si de invitati de la ASE Bucuresti si Institutul National de Cercetare Economica din cadrul Academiei Romane.
Evenimentul a fost organizat de catedra de Management -
Marketing - Relatii economice internationale din cadrul Facultatii de
Management, Marketing in Afaceri Economice Braila a Universitatii
"Constantin Brancoveanu".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro