Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mamicile vor primi indemnizatia pentru cresterea copilului

Zilele trecute, Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie (DMSSF) Braila a transmit beneficiarilor banii reprezentind indemnizatiile pentru cresterea copilului, pentru distribuirea acestora apelind la serviciile Companiei Nationale Posta Romana. Astfel, in urmatoarea perioada, beneficiarii acestor indemnizatii vor primi, acasa, sumele cuvenite, fara sa-si mai faca probleme ca angajatorii se vor juca cu drepturile lor si ca vor intirzia sa le platesca.
In aceasta runda vor fi primi bani cei care au depus documentatia prevazuta de lege, pina la data de 15 ianuarie. Este vorba despre 2.212 dosare, dintre care 2.200 sint indemnizatii, iar 12 stimulente. "Odata cu trecerea acestei prestatii in atributiile Ministerului Muncii, s-a reusit realizarea unei protectii sociale corecte a familiilor cu copii mici. De acum inainte, mamicile nu vor mai avea motive sa-si faca probleme deoarece angajatorii nu mai au nici un rol in acordarea acestor bani. Ele vor primi banii prin posta, la o data fixa si nu mai este nevoie sa se prezinte la noi decit in conditiile in care apar modificari cu privire la cresterea si ingrijirea copilului sau la realizarea de venituri profesionale ce pot conduce la incetarea sau suspendarea drepturilor. Din respect pentru timpul cetateanului dar si pentru eliminarea birocratiei, a fost anulata obligativitatea depunerii lunar, la Primarie, a declaratiei pe proprie raspundere sau a adeverintei de la angajator. Dosarele depuse dupa data limita, aproximativ 300, vor intra in plata la sfirsitul lunii februarie", a precizat Veronica Macri, director executiv al DMSSF Braila.
In situatia celor care nu au depus pina la aceasta data dosarele pentru acordarea indemnizatiilor, ei vor putea face acest lucru pina la sfirsitul lunii martie, iar in aprilie vor primi banii retroactiv, de la inceputul anului. Ca si pina acum, indemnizatia se va acorda pina cind copilul va implini virsta de 2 ani, respectiv 3 ani In situatia copiilor cu handicap. Concediul si indemnizatia lunara se vor acorda pentru primele trei nasteri, iar in cazul In care beneficiarii doresc sa se reIntoarca pe piata muncii, vor primi un stimulent In cuantum de 300 RON, pina cind copilul va implini virsta de 2, respectiv 3 ani. In aceasta perioada, plata indemnizatiei de 800 RON se suspenda. La aceasta data, in evidentele DMSSF Braila exista 12 cazuri in care beneficiarii indemizatiilor s-au intors la munca si care vor primi, astfel, stimulente. Perioada In care persoana beneficiaza de drepturile pentru cresterea copilului, constituie perioada asimilata stagiului de cotizare. De asemenea, in tot acest timp, DMSSF Braila va plati mamicilor contributia catre asigurarile de sanatate.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii