Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mama - grefier la Judecatorie, fiul - hot de masini

La doar 17 ani, baiatul unei grefiere de la Judecatoria Insuratei, are la activ cinci dosare penale pentru ca a facut o pasiune din iesirile la plimbare cu masini furate. Asta in conditiile in care, fiind minor, nu are permis de conducere, iar inconstienta a dus pina acolo incit, ultima data, s-a urcat la volan dupa ce a consumat bauturi alcoolice. La fiecare isprava a comis cel putin doua infractiuni, cea de furt calificat si conducere fara permis, de citeva ori adaugindu-si in "CV" si altele, cum ar fi violare de domiciliu sau refuzul de a i se recolta probe biologice de singe, pentru stabilirea gradului de alcoolemie.
Din august 2006 si pina in prezent, Andrei Marian Maciuca a sustras de pe raza localitatii Baraganu, unde domiciliaza, cinci autoturisme pe care fie le-a readus de unde le-a furat, fie le-a abandonat in locurile in care a ramas in pana sau le-a avariat. Ultima fapta a fost inregistrata la Politie in seara zilei de 6 septembrie, fiind sesizata la 112 - Apel Unic pentru Urgente, de un consatean. Stanica A. a reclamat ca, intre orele 21.30 - 21.45, persoane necunoscute i-au sustras autoturismul "Dacia Break", care se afla parcat in fata locuintei. Imediat au fost alertati politistii de la Posturile de Politie limitrofe si, la ora 22.30, autoturismul a fost oprit in trafic, in comuna Victoria. La volanul autoturismului a fost identificat Andrei Marian Maciuca si a fost condus la sediul Postului de Politie Victoria, unde a fost testat cu aparatul etilotest. Deoarece a rezultat ca se afla sub influenta bauturilor alcoolice, avind o concentratie de 0,46 ml/l alcool pur in aerul expirat, i s-a solicitat recoltarea de probe biologice de singe, pentru stabilirea cu exactitate a gradului de alcoolemie, dar tinarul a refuzat. "In cauza s-a intocmit dosar penal, sub aspectul savirsirii infractiunilor de furt calificat, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a fi posesor al permisului de conducere si sub influenta bauturilor alcoolice. Andrei Marian M. a fost retinut pe ordonanta si incarcerat in arestul inspectoratului. In ziua de 7 septembrie, acesta a fost prezentat Parchetului de pe linga Tribunalul Braila cu propunere de arestare preventiva, care a fost respinsa, dispunindu-se cercetarea in stare de libertate", ne-a precizat Jenel Sogor, purtator de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.

Masinile furate i-au fost puse pe tava

Cu niciuna din masinile pe care le-a furat, tinarul nu a avut deloc batai de cap, fie ca gasea cheile in interior, sau ii pacalea pe proprietari. De exemplu, la prima spargere, pe 9 august 2006, a sustras un autoturism "Dacia" dupa ce a escaladat gardul imprejmuitor al imobilului unui localnic si a gasit cheile masinii in habitaclu. Fara sa stea prea mult pe ginduri, minorul a iesit cu masina la plimbare pe raza comunei si, dupa ce s-a plictisit, a parcat-o de unde a sustras-o. In drum spre casa, in aceeasi noapte si prin acelasi mod de operare, a sustras alt autoturism "Dacia", cu care a procedat la fel.
O luna mai tirziu, in noaptea de 23 septembrie 2006, i-a cerut cheile de la autoturism unui consatean, ca sa asculte muzica in interior. In scurt timp a disparut cu masina, pe care a avariat-o dupa ce a intrat in gardul gradinitei din localitate si apoi a abandonat-o.
Penultima fapta a fost savirsita in dimineata zilei de 4 februarie, la ora 4.00, cind a luat cheile unui autoturism "Dacia" de la proprietar, sub pretextul de a o porni si a plecat in tromba din fata acestuia. Minorul a condus pe DE 577 si pe DN 21A, a avariat usor autoturismul, lovindu-l de un stilp din beton, dupa care si-a continuat drumul pina cind, la o intersectie, i-a iesit in fata proprietarul si a oprit.
In toate cauzele, politistii braileni au inceput urmarirea penala, urmind ca dupa finalizarea cercetarilor ele sa fie inaintate la Parchet, cu propuneri legale.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii