Mergi la conţinutul principal

Mama acuzată că şi-a omorât copilul rămâne la arest

* la începutul lunii martie, instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila şi a dispus prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatei C. M. G. cercetată pentru comiterea infracţiunii de omor în condiţii de violenţă în familie * femeia este acuzată că şi-a bătut copilaşul de 1 an şi 2 luni, întrucât era deranjată că acesta plângea şi ea nu putea sta pe Facebook, iar pe 18 noiembrie, bebeluşul care era ţinut în viaţă doar de aparate, a fost declarat decedat la spital

 

 

 

 

Încă o lună de arest pentru femeia acuzată că şi-a agresat copilaşul de numai 1 an şi 2 luni, iar acesta şi-a dat sfârşitul la spital în Bucureşti. Potrivit anchetatorilor, femeia era deranjată de plânsetele copilului şi nu putea sta pe reţelele de socializare. “Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila de prelungire a măsurii arestării preventive a inculpatei C. M. G. Dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatei C. M. G. cercetată pentru comiterea infracţiunii de omor în condiţii de violenţă în familie, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 07.03.2022 până la data de 05.04.2022, inclusiv. Cu drept de contestaţie”, este soluţia dispusă de Tribunalul Brăila în data de 1 martie.

Ulterior, la instanţa superioară - Curtea de Apel Galaţi, a fost respinsă ca nefondată contestaţia declarată de inculpată, astfel că aceasta a rămas la arest.

Reamintim că, la începutul lunii noiembrie, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul (PT) Brăila au solicitat Tribunalului Brăila arestarea preventivă a inculpatei de 24 de ani cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor în condiţii de violenţă în familie. Judecătorul a dispus arestarea preventivă a inculpatei, măsura preventivă fiind apoi prelungită.

Din păcate, copilaşul de 1 an şi 2 luni, bătut de propria mamă, s-a stins la spital în Bucureşti unde fusese transferat în comă. La data de 18 noiembrie, reprezentanţii de la Bucureşti au transmis faptul că bebeluşul care era ţinut în viaţă doar de aparate a fost declarat decedat. Acesta era în stare gravă, fiind transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” Bucureşti, unde s-a constatat că prezenta comă Glascow III; Sindrom Silverman sau sindromul copilului bătut/smucit; leziuni cranio-cerebrale.

După cum v-am informat, copilaşul a ajuns în comă la spitalul din Brăila, iar mama acestuia, o tânără de 24 de ani din judeţul Brăila, acuzată de tentativă de omor, a fost arestată la data de 7 noiembrie. Femeia este acuzată că, deranjată că nu putea să stea pe reţelele de socializare, şi-a agresat copilul, lovindu-l puternic în zona capului, apoi l-a dus la spital, împreună cu concubinul. Copilul era în stare gravă şi a fost transferat la spital în Bucureşti.

Şansele de supravieţuire ale copilului erau aproape inexistente, prognosticul fiind rezervat întrucât creierul nu răspundea la stimuli.

Până la decesul celui mic, mama a fost acuzată de tentativă de omor, ulterior, după ce copilaşul a murit, procurorii au dispus schimbarea încadrării juridice, în infracţiunea de omor.

Nu s-a dispus încă trimiterea în judecată a inculpatei, dosarul fiind în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro