Mergi la conţinutul principal

Mall-ul «Armonia», transformat în spaţii de producţie

Mall-ul Armonia închis acum 5 ani ar putea renaşte sub forma unei fabrici. Ziarul Financiar susţine că o companie italiană ar avea un astfel de plan cu imensele hale construite de dezvoltatorul Red Projects în 2008 şi apoi închise definitiv în 2009, în plină criză globală.
"Fostul centru comercial Armonia din Brăila, care după o investiţie de 45 de milioane de euro şi nouă luni de funcţionare a fost închis în 2009 din cauza vânzărilor slabe, va fi cel mai probabil transformat în hală de producţie, în condiţiile în care un grup italian negociază achiziţia proiectului în acest scop. Italienii realizează o serie de expertize tehnice pentru a vedea în ce măsură clădirea proiectului poate fi transformată în hală de producţie, afirmă surse locale, care susţin că tranzacţia are şanse mari să se realizeze. Dacă tranzacţia s-ar realiza, acesta ar fi al doilea mall care s-ar transforma într-o capacitate de producţie", menţionează publicaţia citată fără a preciza însă despre ce potenţial investitor este vorba.
Centrul comercial Armonia dezvoltat de grupul RED, condus de britanicul Andrew Stear a costat 45 milioane de euro şi a fost inaugurat pe finalul anului 2008. În vara anului 2009, după doar 9 luni de funcţionare şi-a închis definitiv porţile în condiţiile în care doar o mică parte din spaţiile comerciale fuseseră închiriate. La finalul anului 2011, dezvoltatorul a intrat în faliment, principalul creditor fiind grupul austriac Volksbank care investise un credit de circa 28 milioane euro. Obiectivul aflat pe şoseaua de centură a oraşului a fost scos la vânzare în 2012, iniţial prin licitaţie, însă, din cauză că nu a existat niciun cumpărător interesat, lichidatorul - Casa de Insolvenţă Transilvania - a trecut la vânzarea prin negociere directă. În final, preţul de vânzare a centrului a scăzut la 10 milioane de euro, fără TVA, faţă de 25 milioane de euro în primă fază.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro