Mergi la conţinutul principal

Mall-ul «Armonia», la licitaţie pentru 7 milioane euro

O nouă tentativă de vânzare la pachet a mall-ului Armonia, situat la ieşirea din oraş spre Focşani, de data aceasta, la un preţ de aproape 7 ori mai mic decât a costat investiţia iniţială! La mijlocul acestei luni, lichidatorul judiciar al dezvoltatorului imobiliar "Red Project Three", proprietar al complexului comercial "Armonia", organizează licitaţie publică competitivă cu strigare pentru vânzarea activului. Mai precis, potrivit anunţului publicat de "Casa de Insolvenţă Transilvania", termenul limită de depunere este miercuri, 17 decembrie, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din Bucureşti. Preţul de pornire a licitaţiei este însă cu 3 milioane de euro mai mic decât precedenta încercare de vânzare din luna octombrie, în sensul că preţul cerut acum este de 7 milioane euro (fără TVA), faţă de 10 milioane în etapa precedentă. Ca termen de comparaţie, întreaga investiţie la data inaugurării fusese cotată la 45 milioane de euro. Cu cele 7 milioane euro un potenţial cumpărător ar achiziţiona peste 19,75 hectare de teren, situat în vecinătatea şoselei de centură a oraşului, o clădire cu etaj, având o suprafaţă construită de 36.585 mp, din care 29.500 mp închiriabilă şi o parcare amenajată cu 2.100 locuri. În plus, la categoria bunuri mobile sunt cuprinse mobilierul, birotica, sistemul încălzire şi ventilaţie, generatorul electric, precum şi sistemele şi reţelele încorporate în bunul imobil. Pentru cei interesaţi, caietul de sarcini aferent procedurii poate fi achiziţionat de la sediul lichidatorului judiciar "Casa de Insolvenţă Transilvania" Filiala Bucureşti SPRL. Pentru a participa la licitaţie, trebuie constituită şi o garanţie în cuantum de 10% din preţul de pornire.
Documentaţia de înscriere la licitaţie va trebui depusă cu cel puţin 24 de ore înainte de data fixată pentru licitaţie, la sediul lichidatorului judiciar.
Dacă activul nu se va adjudeca la licitaţia din 17 decembrie, lichidatorul a anunţat că va relua procedura în datele de 8 şi 15 ianuarie 2015, cu acelaşi preţ de pornire.
De precizat că, în toamna acestui an, ziarul Financiar susţinea că o companie italiană ar avea un plan privind transformarea în spaţii de producţie a halelor construite de dezvoltatorul "Red Projects", închise definitiv în 2009, în plină criză globală. "Fostul centru comercial Armonia din Brăila, care după o investiţie de 45 de milioane de euro şi nouă luni de funcţionare a fost închis în 2009 din cauza vânzărilor slabe, va fi cel mai probabil transformat în hală de producţie, în condiţiile în care un grup italian negociază achiziţia proiectului în acest scop. Italienii realizează o serie de expertize tehnice pentru a vedea în ce măsură clădirea proiectului poate fi transformată în hală de producţie, afirmă surse locale, care susţin că tranzacţia are şanse mari să se realizeze. Dacă tranzacţia s-ar realiza, acesta ar fi al doilea mall care s-ar transforma într-o capacitate de producţie", menţiona publicaţia citată, fără a preciza însă despre ce potenţial investitor era vorba.
Reamintim că centrul comercial "Armonia", care a însemnat o investiţie de 45 milioane euro, a fost inaugurat pe finalul anului 2008, iar după doar 9 luni de funcţionare şi-a închis definitiv porţile. Asta, în condiţiile în care doar o mică parte din spaţiile comerciale fuseseră închiriate. La finalul anului 2011, dezvoltatorul "Red Projects" a intrat în faliment, principalul creditor fiind grupul austriac "Volksbank", care investise un credit de circa 28 milioane euro.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro