Mergi la conţinutul principal

Maldărul de gunoi din faţa gării

* "Am încercat să sesizez autorităţile, dar mă plimbă de la o instituţie la alta şi nu face nimeni nimic", ne-a sesizat o cherceancă * conducerea DAGL spune, însă, că nu are idee de nicio sesizare dar că, oricum, s-au luat măsuri pentru rezolvarea problemei

Tone de gunoaie zac de câteva săptămâni lângă linia de calea ferată, pe un loc situat aproximativ vizavi de gara CFR. Prin zona respectivă trec zilnic zeci de locuitori ai cartierului Chercea, care merg în oraş direct peste liniile de tren, fără a mai ocoli până la pasarela de lângă gară. Pentru a merge pe această scurtătură, lumea trebuie să suporte, însă imaginea mizerabilă a maldărului de gunoaie în care s-au adunat de toate, de la moloz la resturi menajere şi chiar cadavre de animale, astfel că pe căldura din aceste zile mirosurile degajate îţi mută nasul din loc. "Este groaznic. Trec în fiecare zi pe aici şi nu mai pot suporta mizeria şi mirosul", ne-a sesizat la redacţie Geta Panait, o locuitoare a cartierului Chercea. După cum ne-a declarat, cititoarea noastră a sesizat situaţia şi către autorităţi, dar singurul răspuns primit a fost pasarea de la o instituţie la alta. "Prima dată am fost la Agenţia de Protecţie a Mediului, dar mi-au zis că nu ţine de ei, ci de Garda de Mediu. Garda de Mediu m-a trimis la Direcţia de Administrare şi Gospodărire Locală, iar acolo mi s-a spus să merg înapoi la Garda de Mediu. Aşa mă plimbă de trei zile. Chiar nu poate interveni nimeni? Ce înseamnă bătaia asta de joc?!", se întreabă indignată cherceanca.
Contactat de reporterul nostru, Dan Apostol, directorul Direcţiei de Administrare şi Gospodărire Locală ne-a declarat că nu are cunoştinţă despre vreo sesizare depusă de persoana în cauză. În schimb, directorul Apostol ne-a informat că deşeurile respective au fost adunate de angajaţii CFR de pe terasamentul căii ferate şi depozitate provizoriu pe acel platou, pentru a fi ridicate de o firmă de salubritate. "Din câte ştiu, CFR a igienizat, pe propria cheltuială terasamentul, de la podul Brăiliţa până la gară. S-a încheiat un contract cu operatorul de salubritate RER, pentru transportarea la groapa ecologică de la Muchea a acelor deşeuri aruncate de cetăţeni. Urmează, deci, ca gunoaiele să dispară de acolo în perioada următoare", ne-a explicat directorul DAGL.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro