Skip to main content

Majoritatea pensionarilor de lux renunta la serviciul de la stat in favoarea pensiei

Primarul Aurel Simionescu este ingrijorat de situatia care se va crea la Politia Comunitara daca Ordonanta 230 va intra in vigoare si 25 de oameni ii vor pleca peste noapte. Acesta a explicat ca este de acord cu schimbarea conducerii, insa nu crede ca este benefic ca acest lucru sa se intimple deodata, ci treptat. Acesta a mai adaugat ca, din cite a fost informat, daca ordonanta va intra in aplicare in forma initiala, atunci sigur va ramine fara seful cel mare al Politiei Comunitare, deoarece Traian Jipa a anuntat ca prefera pensia in locul salariului pe care il ia de aici. Jipa nu este singurul care ar alege pensia, in aceeasi situatie fiind si sefa Directiei de Asistenta Sociala a Primariei, Anisoara Satnoianu si seful Serviciului de Administrare Portuara - Nicolae Balaban. Edilul-sef a mai precizat ca sint insa si persoane care ar prefera sa ramina la serviciul actual, deoarece pensia le este mai mica decit salariul pe care il incaseaza in acest moment: "Am discutat, practic, cu toti sefii care sint intr-o astfel de situatie. Jipa mi-a zis ca va renunta la actuala functie pentru pensie, Satnoianu opteaza tot pentru pensie, cu Hahui nu am discutat inca, dar probabil face la fel, Balaban am inteles ca renunta si el la functie pentru pensie. In schimb, Dan Apostol, de la DAGL, renunta la pensie in favoarea actualului post, pentra ca e mai mica pensia. Sint oameni care au iesit mai devreme sau mai tirziu la pensie, iar cei care au iesit cel mai recent au pensia cea mai mare. Urmeaza sa vedem si restul politistilor comunitari, dar cred ca majoritatea are pensia mai mica decit salariul actual. Astept sa vedem ce zice Curtea Cosntitutionala, ca sa stiu clar la ce sa ma astept". Primarul a mai adaugat ca, in aceasta situatie se afla si Rodica Draghici de la Biblioteca Judeteana si Viorica Dobrin de la Teatrul "M. Filotti". Despre fostul subprefect, Didina Stanescu, Simionescu a precizat ca aceasta de abia a iesit la pensie pe data de 15 decembrie 2008 si ca inca nu s-a stabilit ce functie va ocupa in cadrul Companiei Publice de Utilitati Dunarea Braila.
Primarul a declarat ca este nemultumit de faptul ca va ramine fara toata conducerea de la Politia Comunitara, mai ales ca nu prea vede cine o va prelua: "Eu va spun ca vom avea o problema, ca nu am "nascut" directori de Politie Comunitara care sa vina dintr-o anumita scoala in acest sens si nu sint nici persoane de la MAPN sau Politie care sa fie cadre active si sa lase slujbele de acolo pentru asta. Din punctul asta de vedere vom avea probleme". Intrebat ce parere are despre declaratiile recente ale fostului primar Constantin Cibu, care a afirmat ca el i-ar fi dat oricum afara pe Jipa si pe Hahui, pentru ca nu ar mai fi avut nevoie de ei si pentru ca sint niste "militieni cu metehne vechi", Simionescu a declarat: "Nici nu vreau sa comentez. Sint unii oameni care joaca in filme paralele si se dezic de niste decizii pe care le-au luat la un moment dat. Eu sint de acord sa facem schimbari, dar etapizat, nu sa rad deodata toata sefia".

Politia, Jandarmeria si Politia Comunitara nu colaboreaza si din cauza unor orgolii

Intrebat cum anume comenteaza faptul ca populatia este in continuare nemultumita de ordinea si linistea publica din municipiu, primarul a tinut sa precizeze ca rezultatele proaste nu apartin numai Politiei Comunitare ci si Politiei si Jandarmeriei: "Rezultatele proaste sint ale tuturor, nu numai ale Politiei Comunitare. Am adus si jandarmi la patinoar, de exemplu, pentru ca era nevoie de o formula in care sa se aplice amenzi. Ei au niste atributii, jandarmii altele. Dar tocmai de aici ies probleme. De exemplu, ca asta le-am spus-o si lor, la Zilele Brailei, jandarmii pazeau partea de spectacole, partea de ordine de pe Faleza revenea Politiei si printre ei, si Politia Comunitara. Si le-am zis, "daca imi fura portofelul la spectacol si fuge, cine se ocupa?". Ala nu, ca nu mai e la el, celalalt la fel...Mi-au zis ca ei colaboreaza. Pai trebuie colaborare institutionala, nu la mica intelegere. Trebuie sa se stabileasca foarte clar cum colaboreaza. Am facut destule intilniri, le-am organizat si un spatiu comun in cele doua sectii de Politie Comunitara din Chercea si Radu Negru...Nu stiu ce sa mai fac". Senatorul Ion Rotaru a intervenit si a subliniat faptul ca, de vina pentru slaba cooperare intre aceste 3 institutii sint orgoliile dar si faptul ca nu exista o legislatie clara. Rotaru a precizat ca a inceput deja discutii cu autoritatile implicate pentru a stabili cum anume vad ele ca ar trebui sa stea lucrurile si ca va prezenta aceste lucruri ministrului Internelor: "Colaborarea nu functioneaza si din cauza legislatiei care trebuie refacuta. Ei pot face ceva in comun, daca urmeaza planul unic de interventie care a fost conceput in acest sens, insa aici intervin orgolii, pentru ca nu e clar stabilit cine e seful. Jandarmeria are rol in restabilirea linistii publice, Politia in mentinerea ei. Si de aici pleaca tot felul de orgolii. Toate acestea trebuie gindite intr-un sistem unitar, sa se mai ia atributii dintr-o parte si sa se dea in alta, stabilit clar cine, ce face. Am pornit deja niste discutii in acest sens, iar concluziile vor fi prezentate ministrului Oprea, care e un specialist si poate sa inteleaga ce se cere. Poate gindim aceasta lege si o trecem intr-o alta forma, o reasezam".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu