Mergi la conţinutul principal

Majoritatea şoferilor care asigură transportul elevilor în mediul rural nu sunt autorizaţi

* în caz contrar, dacă un astfel de microbuz şcolar este identificat în trafic, primăria sau şcoala care îl deţine riscă o amendă de 15.000 de lei, la care se adaugă şi ridicarea plăcuţelor de înmatriculare

Doar 20 de şoferi din judeţul Brăila au autorizaţie pentru a efectua transport de elevi. În acest sens, şeful ARR Brăila, democrat-liberalul Marian Sârbu, avertizează proprietarii autobuzelor şcolare din judeţ - în unele cazuri primarii de comune, iar în altele directorii unităţilor de învăţământ - că, dacă nu îi autorizează în cel mai scurt timp pe şoferii care aduc copiii la şcoală, riscă amenzi de câte 15.000 de lei.
"Am trimis adrese către primării şi către şcolile care au primit aceste microbuze şcolare din partea Inspectoratului Şcolar. Le e cam greu să intre în legalitate. De aceea fac un apel către primării, indiferent că sunt PSD, PNL, PDL, care ştiu că au astfel de microbuze în localitate şi nu sunt licenţiate, să ajute directorii instituţiilor de învăţământ, pentru ca şoferii acestor microbuze să facă acele cursuri de perfecţionare profesională pentru obţinerea atestatului pentru transport persoane şi, de asemenea, să sprijine instituţiile de învăţământ cu sumele necesare pentru obţinerea certificatului de transport în cont propriu", a insistat, în cadrul unei conferinţe de presă, Marian Sârbu. Acesta a mai adăugat că, oricum, ar fi mult mai indicat să se investească 1.000 de lei, cât costă cu totul această autorizare a şoferilor şi obţinerea certificatului respectiv pentru şcoli, decât să se ajungă la sancţiuni drastice, care, dacă nu vor fi achitate, vor duce la tragerea pe tuşă a microbuzelor şcolare pe o perioadă de până la 6 luni: "De ce e nevoie de autorizare? Pentru că se face un transport de persoane acolo şi implică responsabilităţi mari şi pentru conducătorii instituţiei de învăţământ, şi pentru primar, şi pentru toată comunitatea locală. Sunt transportaţi copii. Eu sunt convins că, deşi nu sunt licenţiate, aceste microbuze sunt folosite, dar riscă sancţiuni foarte mari. În condiţiile în care un astfel de microbuz şcolar este identificat în trafic riscă o amendă de 15.000 de lei, se ridică plăcuţele de înmatriculare şi, cel puţin 30 de zile, acea maşină nu mai poate fi folosită. Dar aşa cum ştim că nu sunt bani şi amenda se va achita ceva mai târziu, această sancţiune se aplică încă 6 luni de zile. Vă daţi seama ce implică acest lucru pentru comunitatea locală. Ar trebui alocaţi bani, nu sunt sume extraordinar de mari, cu tot cu cursul pentru şoferi, cu tot cu cursul pentru acea persoană desemnată să conducă efectiv şi permanent activitatea de transport, cu obţinerea certificatului de transport pe cont propriu, nu depăşeşte 1.000 de lei", a mai adăugat şeful ARR Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro