Maicile de la Mănăstirea „Sf. Pantelimon” Lacu Sărat au ajutat 117 persoane aflate în carantină | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Maicile de la Mănăstirea „Sf. Pantelimon” Lacu Sărat au ajutat 117 persoane aflate în carantină

• pachetele pregătite de monahii au fost preluate de personalul desemnat cu asigurarea condiţiilor de carantină şi predate asistaţilor

 

În ajunul Buneivestiri a Maicii Domnului, monahiile de la Mănăstirea „Sf. Pantelimon” Lacu Sărat au oferit pachete cu articole de igienă şi cărţi de zidire sufletească celor 117 persoane aflate în Centrul de carantină din Staţiunea Lacu Sărat. Pachetele pregătite de maici au fost preluate de personalul desemnat cu îngrijirea şi asigurarea condiţiilor de carantină, întocmai cu normele prevăzute de normele în vigoare, şi predate persoanelor asistate.

Reamintim că, în această perioadă, continuă activităţile de ajutorare a persoanelor aflate în carantină instituţionalizată, precum şi a celor aflate în izolare la domiciliu, desfăşurate de Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian. Amplul program filantropic este implementat prin intermediul protoieriilor, parohiilor şi mănăstirilor Eparhiei, precizează părintele Rareş Bucur.

Mănăstirea „Sf. Pantelimon” Lacu Sărat a fost fondată la data de 27 iulie 1996, când Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a sfinţit locul şi a pus piatra de temelie a bisericii.

La 27 iulie 1999, s-a sfinţit biserica mănăstirii, cu hramul „Sfântul Mucenic şi Doctor fără de arginţi Pantelimon”, ocrotitorul şi vindecătorul bolnavilor, şi s-a inaugurat şi corpul de chilii al mănăstirii. Biserica mănăstirii este realizată din lemn, în stil maramureşean, cu o turlă-clopotniţă care se ridică la înălţimea de 24 de metri. La interior, biserica este decorată cu icoane pictate (în custodia mănăstirii se află nouă icoane deosebit de frumoase, datând din secolul al XIX-lea).

„Aşezământul monahal a fost binecuvântat, de-a lungul timpului, prin aducerea sfintelor moaşte ale Sfinţilor Dasie şi Emilian de la Durostor, Nectarie de Eghina, Sofronie al Ierusalimului ş.a., iar în anul 2009 s-a bucurat de vizita Sanctităţii Sale Bartolomeu I, a Patriarhului Teoctist al României, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi a altor personalităţi ale vieţii religioase şi civile din ţară şi de peste hotare”, precizează părintele Rareş Bucur, din cadrul Eparhiei Dunării de Jos.

Tot aici, a fost amenajat, în anul 2016, un muzeu cu o impresionantă colecţie etnografică având peste 3.000 de obiecte, unele dintre acestea cu o vechime de peste 200 de ani. Obştea Mănăstirii „Sfântul Pantelimon” Lacu Sărat este formată din 7 vieţuitoare (maici), stareţă fiind stavrofora Pantelimona Corjos.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro