Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mai putin de 40% dintre pensionari au avut de cistigat in urma evaluarii dosarelor

Din bilantul primelor trei etape de evaluare in vederea recalcularii pensiilor reiese ca doar 39,29% dintre pensionarii braileni au avut de cistigat in urma acestui proces si asta pentru ca punctajul pe care l-au obtinut a fost mai mare decit cel aflat in plata. Restul, de 60,71%, a ramas cu aceeasi pensie, chiar daca punctajul recalculat a fost mai mic. Astfel, din cele 40.525 de dosare de pensii evaluate, 15.923 au obtinut un punctaj mai mare, iar 24.602, unul mai mic, cresterea procentuala medie fiind de 17,224%.
Din numarul total al celor care vor primi pensii mai mari, doar 1.657 au cistigat, in urma evaluarii, peste un milion de lei. Intre 500.001 lei si 1 milion de lei vor primi 3.681 pensionari, iar cei mai multi si anume 7.853 de pensionari, vor primi o pensie majorata cu o suma cuprinsa intre 100.001 lei si 500.000 lei. De asemenea, de o majorare de pina la 100.000 lei vor beneficia 2.732 de pensionari.
"Cei care au facut parte din primele doua etape de evaluare au primit, deja, pensiile majorate. Cei din etapa a treia, care a fost finalizata la sfirsitul lunii august, vor intra in plata la data de 14 septembrie. Mai exista o singura etapa a procesului de evaluare in vederea recalcularii pensiilor, care a fost demarata zilele trecute si care va intra in plata in luna decembrie. In paralel cu acest proces, angajatii CJP Braila transmit pensionarilor, a caror dosare au fost evaluate, buletinele de calcul si noile decizii de pensie. Este posibil ca aceste documente sa le primeasca mai tirziu, dar acest lucru nu afecteaza pensiile acestora. Ele au intrat in plata indiferent daca pensionarii au primit sau nu deciziile", a precizat Sorin Enache, director executiv al Casei Judetene de Pensii Braila.
Precizam faptul ca cei care au obtinut un punctaj mai mic decit cel aflat in plata nu vor primi pensii mai mici, dar la urmatoarea indexare nu vor fi luati in calcul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii