Combaterea furturilor din autoturisme şi creşterea siguranţei rutiere reprezintă o prioritate imediată pentru poliţiştii brăileni. Asta după ce o analiză efectuată la nivelul judeţului a reliefat că infracţiunile săvârşite cu violenţă şi furturile din locuinţe şi societăţi comerciale au înregistrat o scădere în primele 5 luni ale acestui an. Toate acestea au fost discutate, zilele trecute, de Grupul de Lucru ce funcţionează în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila, pentru implementarea programelor locale de prevenire şi combatere a infracţionalităţii şi stabilirea priorităţilor de acţiune pentru perioada următoare.
Datele prelucrate la nivelul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor au evidenţiat, la nivelul mediului rural, o diminuare a infracţiunilor săvârşite cu violenţă, a furturilor din locuinţe şi a furturilor din societăţi comerciale, raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut. De altfel, şi analiza criminogenă a furturilor din locuinţe din mediul urban arată o scădere la infracţionalitatea sesizată în perioada ianuarie - mai 2009 şi o creştere la infracţionalitatea constatată. La nivelul municipiului Brăila, tendinţele în evoluţia furturilor din locuinţe sunt similare celor înregistrate la nivelul judeţului. "Zona cu vulnerabilitate crescută în producerea acestui tip de infracţiune a constituit-o zona centrală a municipiului. În ceea ce priveşte furtul din autoturisme, analizele realizate la nivelul mediului urban înregistrează creşteri atât la infracţionalitatea sesizată, cât şi la cea constatată. Pentru anul 2009 se constată o mobilitate a zonelor identificate cu risc crescut în producerea acestei infracţiuni dinspre ansamblul Hipodrom - Obor spre Bariera Călăraşilor şi spre cartierul Călăraşi IV", a precizat subinspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Poliţiei brăilene. De asemenea, conform datelor prezentate de şeful Serviciului Poliţiei Rutiere, situaţia accidentelor rutiere evidenţiază o scădere a numărului de accidente de circulaţie şi o uşoară creştere a numărului persoanelor decedate. În acest context, în perioada imediat următoare se va desfăşura o campanie locală intensivă, pentru creşterea siguranţei rutiere.
Grupul de lucru, care se întruneşte lunar, este format din şefii serviciilor operative şi ofiţeri din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi a Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor, activităţile derulându-se sub coordonarea conducerii IPJ Braila. Pentru acest an, priorităţile naţionale ale Poliţiei Române în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii vizează domeniile delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, siguranţei rutiere şi criminalităţii în mediul rural. La nivel local, pe lânga aceste direcţii de acţiune au fost identificate încă două priorităţi: furturile din autoturisme şi furturile din locuinţe.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.