Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a anunţat că a finalizat modificarea procedurilor de lucru pentru unele măsuri de sprijin din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 - 2013 (PNDR), în sensul simplificării procesului de primire şi evaluare a cererilor de finanţare.
Una dintre principalele modificări, aplicabilă tuturor măsurilor de finanţare, se referă la eliminarea unor documente redundante sau fără mare relevanţă, ce trebuia prezentate odată cu cererea de finanţare, cum sunt cazierul judiciar, cazierul fiscal, copia actului de identitate pentru reprezentantul legal, certificatul de înregistrare în scopuri de TVA şi documentul care să certifice că reprezentantul legal este o persoană cu rol determinant. Concret, pentru una dintre cele mai accesate Măsuri din cadrul PNDR, Măsura 123 - "Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi silvice", a fost eliminată obligativitatea depunerii copiei contractului încheiat cu laboratorul aprobat sau acreditat de Agenţia Naţională Sanitar Veterinară la care beneficiarul de fonduri europene nerambursabile a apelat pentru efectuarea analizelor de laborator. Modificările anunţate urmează să intre în vigoare de luna viitoare, când este prevăzută lansarea sesiunii de depunere a proiectelor pentru măsurile implementate de către agenţie.
APDRP a primit până în prezent 6.893 de cereri de finanţare în valoare de 5 miliarde de euro, pentru sesiunile din anul 2008. Dintre acestea au fost contractate 1.439 de proiecte cu valoarea totală eligibilă de 750 milioane de euro.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.