Mergi la conţinutul principal
Administraţia Dragomir şi promisiunile din campania electorală

Mai multe treceri de pietoni iluminate cu LED în Municipiul Brăila

* este vorba despre un proiect aprobat, recent, în Consiliul Local Municipal privind extinderea iluminatului public, la trecerile pietonale, în 24 de noi locaţii * consilierii au spus ”DA” documentaţiei, Studiului de Fezabilitate şi indicatorilor tehnico-economici, urmând ca demersul să fie pus în operă de ”Luxten”, societatea care se ocupă de iluminatul stradal din Municipiul Brăila * discutăm despre o valoare totală de 295.408,32 lei cu TVA

 

 

 

 

Administraţia Dragomir continuă să extindă iluminatul public în Municipiul Brăila şi de această dată vizate sunt trecerile de pietoni. Consilierii municipali au aprobat în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CLM Brăila, documentaţia, Studiul de Fezabilitate (SF) şi indicatorii tehnico-economici pentru extinderea iluminatului public la trecerile de pietoni pe mai multe străzi din Municipiul Brăila care nu beneficiau de aşa ceva până acum. Este vorba despre 24 de locaţii în următoarele zone, unde se va face montarea de console cu aparate de iluminat cu LED stradale: Str. Comuna din Paris de la Şoseaua Baldovineşti până la Şos. Râmnicu Sărat. De asemenea, Şos. Râmnicu Sărat de la Şos. de Centură, până la Pod CF. Totodată Str. 1 Decembrie 1918 de la Pod CF până la Bulevardul Independenţei. Pe Str. Mihai Eminescu de la Bulevardul Independenţei până la Bulevardul Alexandru Ioan Cuza. Dar şi pe Bulevardul Al. I. Cuza de la Calea Călăraşilor până la Calea Galaţi.

Indicatorii tehnico-economici se ridică la valoarea totală de 295.408,32 lei cu TVA, din care Construţia plus Montajul înseamnă 264.229,27 lei cu TVA. Durata de realizare a obiectivului este de cinci luni, conform SF-ului şi a graficului de lucrări, întocmite de ”Luxten Lighting Company” SA Bucureşti, societatea care se ocupă de iluminatul public de la nivelul oraşului Brăila, în baza unui contract cadru.

Din raportul de specialitate aflăm că acesta este un demers cuprins în ”Programul obiectivelor de investiţii pe anul 2022” - Modernizare sistem de iluminat public în Municipiul Brăila şi extindere de iluminat stradal şi ornamental.

În cadrul acestui contract (n.r. – cu ”Luxten”) se propune realizarea unor lucrări de extindere a sistemului de iluminat public în Municipiul Brăila, în locaţii unde nu există sistem de iluminat stradal şi pietonal sau există şi este deficitar. În acest sens, obiectivul de investiţii (...) are ca scop montarea de console cu aparate de iluminat cu LED stradale”, se precizează în cadrul raportului.

 

Unde vom avea treceri iluminate în Municipiul Brăila

În cadrul raportului proiectului aprobat de consilierii municipali în şedinţa din luna iunie, sunt enumerate detaliat toate locaţiile luate în calcul pentru iluminat stradal pe LED în cazul trecerilor pietonale. Astfel: pe Strada Comuna din Paris intersecţie cu Str. Vasile Băncilă (la Doi Cocoşi); Str. Comuna din Paris intersecţie cu Str. Deva; Şos. Râmnicu Sărat/Liceul Tehnologic ”Gh. K. Constantinescu”; tot Şos. Rm. Sărat la Magazinul ”Selgros”, la Şcoala Ajutătoare; la intersecţie cu Str. Comuna din Paris. De asemenea, pe Strada 1 Decembrie 1918 la magazinul ”Brico Depot”, la intersecţia cu Bulevardul Dorobanţilor (în două locaţii), la intersecţia cu Str. Roşiorilor (două locaţii), la intersecţie cu Str. Griviţei (două locaţii), la intersecţie cu Str. Ştefan cel Mare şi la intersecţie cu Bulevardul Independenţei. Pe Strada Mihai Eminescu la intersecţie cu B-dul Independenţei şi cu B-dul Alexandru Ioan Cuza. Pe B-dul Al. I Cuza la intersecţie cu Str. Şcolilor (două locaţii), la intersecţie cu Str. M Eminescu. La Colegiul Naţional ”Nicolae Bălcescu”, la intersecţie cu Str. N. Bălcescu şi la intersecţie cu Calea Galaţi (două locaţii).

Iluminatul public reprezintă unul dintre criteriile de calitate ale civilizaţiei moderne, având rolul de a asigura atât orientarea şi circulaţia în siguranţă a pietonilor şi vehiculelor pe timp de noapte, cât şi crearea unui ambient corespunzător în orele fără lumină naturală”, se mai precizează în raportul de specialitate, semnat de viceprimarul Alexandru Jantea, dar şi de directorul executiv al Direcţiei Tehnice a Primăriei, Marius Termegan. În aceeaşi documentaţie sunt prezentate şi o serie de avantaje ale utilizării tehnologiei LED.

Trebuie precizat că în momentul candidaturii de la Alegerile Locale din 2020, primarul Marian Dragomir s-a înscris în ”Bătăila pe proiecte” şi cu continuarea extinderii iluminatului public în Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro