Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mai multe documente pentru rezolvarea problemelor legate de somaj

Noul an a debutat cu citeva noutati in ceea ce priveste sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca. Astfel, cei care vor avea de rezolvat anumite probleme ce vizeaza Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila, vor alerga ceva mai mult, decit pina acum, pentru documentatia necesara si asta pentru ca au fost introduse noi reglementari privind actele prin care se atesta calitatea de asigurat In sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, precum si In sistemul asigurarilor sociale de sanatate, In vederea Incheierii unui contract de asigurare pentru somaj.
O alta modificare priveste documentele pe care angajatorii sint obligati sa le elibereze persoanelor carora le Inceteaza raporturile de munca sau de serviciu, In vederea certificarii stagiului de cotizare In sistemul asigurarilor pentru somaj si stabilirii dreptului acestor persoane la indemnizatie de somaj. De asemenea, s-au modificat si documentele pe baza carora AJOFM Braila va realiza certificarea stagiului de cotizare In sistemul asigurarilor de somaj; modalitatile de acordare a primelor si indemnizatiilor pentru absolventii institutiilor de Invatamint si ai scolilor speciale si masurile de stimulare a angajarii acestora, precum si de stimulare a angajarii somerilor In virsta de peste 45 de ani.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii