Mergi la conţinutul principal

Mai multe bilete de tratament balnear pentru brăileni

* luna aceasta, numărul de bilete de tratament balnear alocat Casei Județene de Pensii Brăila a fost suplimentat cu aproximativ 30% * acest lucru a fost posibil datorită rectificării bugetare, în urma căreia au fost încheiate de către CNPP noi contracte cu prestatorii de servicii hoteliere * biletele au fost repartizate pentru seriile 13-16, potrivit directorului CJP Brăila, Adrian Rîndunică

 

Vești bune pentru cei care doresc bilete la băi! Din această toamnă, la Brăila sunt disponibile mai multe bilete de tratament balnear. Asta datorită rectificării bugetare, în urma căreia au fost încheiate de către Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) noi contracte cu prestatorii de servicii hoteliere. Astfel, numărul de bilete alocat Casei Județene de Pensii (CJP) Brăila a fost suplimentat cu aproximativ 30% pentru seriile 13, 14, 15 și 16, după cum informează directorul CJP Brăila, Adrian Rîndunică. Potrivit acestuia, în primele treisprezece serii din acest an, la Brăila, s-au valorificat 1.179 de bilete de tratament balnear, cele mai multe pentru stațiunea Lacu Sărat, aici ponderea fiind de aproximativ 37%, stațiunea Covasna, cu aproximativ 10%, restul biletelor având ca destinații balneoclimaterice Băile Herculane, Băile Felix, Vatra Dornei, Căciulata, Olănești, Călimănești, Sângeorz-Băi.

În aceeași perioadă a anului trecut au fost valorificate, la Brăila, 1.315 bilete de tratament balnear, fiind cu 136 de beneficiari mai mulți față de anul acesta. ”Potrivit prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu completările și modificările ulterioare, Casa Națională de Pensii Publice contractează locuri la tratament balnear, în primul trimestru al fiecărui an, în limita fondurilor aprobate prin bugetul asigurărilor sociale de stat și repartizează numărul total de bilete de tratament pentru fiecare casă județeană de pensii în funcție de numărul total de potențiali beneficiari și în funcție de valorificările din anii precedenți”, a precizat directorul CJP Brăila, Adrian Rîndunică. Conform sursei citate, durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear de 12 zile. Și, în cazul în care doriți să vă numărați printre beneficiarii unui astfel de tratament balnear mai trebuie să știți că în cursul unui an calendaristic se poate elibera un singur bilet de tratament balnear aceleiași persoane, indiferent dacă este cu plata unei contribuții sau gratuit. ”Pot beneficia de bilete de tratament balnear, în conformitate cu criteriile aprobate pentru anul 2022 și în limita numărului de bilete repartizate de CNPP, persoanele care dovedesc existența unei afecțiuni medicale, care să necesite tratament balnear și care au calitatea de:

a) pensionari ai sistemului public de pensii și beneficiari ai altor drepturi stabilite prin legi cu caracter reparatoriu, aflați în evidența CJP Brăila;

b) asigurați ai sistemului public de pensii, cu domiciliul în județul Brăila;

c) persoane adulte aflate în evidența DGASPC Brăila.

Reamintim că cererile se completează numai pe formularul aprobat de CNPP cu cel puțin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită bilet și se pot transmite prin poștă, poșta electronică, prin intermediul serviciilor electronice oferite de Portalul CNPP sau se pot depune personal la CJP Brăila. Biletele sunt repartizate cu prioritate la complexele administrate de societatea de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă (TBRCM) la care CNPP este acționar unic. TBRCM S.A. deține în proprietate 13 complexe balneare, situate în Ama­ra (județul Ialomița), Bala (Mehedinți), Bizușa (Sălaj), Buziaș (Timiș), Covasna (Covasna), Geoa­giu Băi (Hunedoara), Lacu Sărat (Brăila), Moneasa (Arad), Nico­lina (Iași), Pucioasa (Dâmbovița), Sărata Mon­teoru (Buzău), Olănești (Vâlcea) și Băile 1 Mai-Oradea (Bihor). În completare, după epuizarea acestora, se repartizează bilete la celelalte unități de tratament balnear cu care CNPP încheie contracte în primul trimestru al anului.

La începutul anului 2022, Casei Județene de Pensii Brăila i-au fost alocate 1.221 de bilete tratament repartizate pe 18 serii, ceva mai puține față de anul trecut, când au fost valorificate 1.486 de bilete de tratament balnear, care au fost repartizate pe 17 serii.

În ceea ce privește cererea pentru un bilet la băi, e lucru știut. Și anul acesta cererea este mai mare decât oferta, până la acest moment, la CJP Brăila fiind depuse 2.887 de cereri pentru un sejur terapeutic la stațiunile balneoclimaterice din țară. Prețul integral pentru un bilet de tratament balnear în anul 2022 variază între 1.910 de lei  și 2.025 de lei, dar nu toți vor achita contravaloarea acestui bilet. Mai multe detalii găsiți pe site-ul Casei Județene de Pensii Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro