Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mai multe agentii bancare in cartiere

Bancile comerciale vor continua, si in anul 2008, sa invadeze cartierele. Miza o constituie atragerea unui numar cit mai
mare de clienti nu doar prin intermediul unor oferte generoase de
produse bancare, ci si prin apropierea, la propriu, fata de ei.
Atentia se va focaliza pe deschiderea de noi agentii micute, cochete, functionale, situate cit mai aproape de cetatean. Ceea ce inseamna ca nu mai este nevoie sa mergi pina in centru, sa stai la coada la o multime de ghisee, sa-ti faci nervi, pentru o simpla alimentare de card, plata unei facturi la telefonul mobil sau pentru obtinerea unor informatii despre un credit.
In paralel, va creste numarul ATM-urilor si ATV-urilor instalate in municipiu.

Cresc dobinzile la credite

In privinta monedei nationale, analistii se asteapta ca BNR sa creasca dobinda de referinta, fapt care va genera majorarea dobinzilor la creditele acordate in moneda nationala.
Este de asteptat majorarea ratei de politica monetara in cursul anului 2008 in concordanta cu perspectivele de evolutie ale presurilor de consum, ceea ce va avea repercusiuni si asupra sistemului bancar. In cazul cresterii costurilor de finantare, bancile vor fi nevoite sa majoreze dobinzile la credite. Posibilele scumpiri vor fi de mica amploare, concurenta strinsa dintre banci urmind sa limiteze aceste efecte.
Astfel, 2008 promite dobinzi mai mari atit la imprumuturi, cit si la produsele de economisire. Politica adoptata va fi una de promovare a creditelor acordate in moneda nationala.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii