Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mai mult decit atit

In fiecare zi, in fiecare ora, minut sau secunda, fiecare om, dar mai ales fiecare adolescent doreste sa fie mai mult decit ceea ce este.
Toata lumea stie ca, odata intrat in labirintul adolescentei, ti se pot intimpla multe, din cauza ca sintem insetati de mai mult si mai mult!
Curiozitatea este ca un viciu, ne atrage ca un magnet si cind ne prinde in gheare, face ce vrea cu noi. Ne poate raspunde sau nu la intrebarile care roiesc in capul nostru din ce in ce mai deranjant sau ne poate da nastere la alte mistere, care ne vor domina si chinui mintea si sufletul in incercarea de a zari luminita de la capatul tunelului.
Adolescenta este o etapa de initiere, in care este firesc sa ne impiedicam de pragul necunoasterii si sa spargem, neindeminatici, potirul de cristal al intelepciunii.
Aceasta etapa este asemenea unei mari sau a unui drum printr-o padure intr-o lume nouta, in care poti sa descoperi ceva la fiecare pas. Daca esti atent, prudent, nimic nu te va impiedica, nu te va rani, desi ispitele vietii te pandesc la fiecare rascruce de drum. Mersul prin adolescenta este ca si mersul pe mare; un drum presarat cu piedici, un drum anevoios, pe care adolescentii il invata.
In ciuda sfaturilor si avertismentelor celor mai in virsta, totul trebuie sa fie ca noi, totul si toti trebuie sa asculte de noi si nu de altii, noi vrem sa preluam controlul si sa conducem, nu sa fim condusi pe acest drum serpuit ca un balaur si ascuns in ceata miilor de intrebari si a necunoasterii.
Stind pe tronul trufiei si pe pernele moi si catifelate ale mindriei, deschidem cu egoism cutia Pandorei. Atunci totul cade, se prabuseste, valul azuriu cusut cu firele de aur ale viselor noastre si catifelat ca o petala de flori...se rupe si se sfisie in cel mai dureros mod sub privirile dure ale realitatii.
Totul s-a dus ca cenusa luata prizoniera de vintul calator, totul a devenit rece, pustiu...totul a revenit la normal, iar noi ne-am adus aminte ca avem de parcurs drumul adolescentei. Aparentele insala, iar viata nu tine cu noi!
Realitatea este cruda, este ca un ochi ce ne priveste mereu, uneori chiar pina in cele mai indepartate colturi ale sufletului nostru si ne face sa ne simtim stingheri. Realitatea este profesorul vietii; un profesor cu privirea rece; un profesor care mereu ne mustra; un profesor care ne face sa spunem indignati - dar nu este drept!
Nimic nu este drept in viata. In incercarea de a-ti construi un castel al tau vor exista altii care il vor asedia... Mereu va fi aceeasi lupta...sa fii primul, mereu deasupra tuturor, altfel risti sa te impiedici, sa-ti pierzi echilibrul si sa te scufunzi in mare.
Se ivesc uneori clipe de rascruce, clipe in care totul se intuneca, clipe in care norii s-abat asupra noastra, iar ceata ne opreste sa vedem realitatea, clipe in care stau ascunse si ne privesc mii de ginduri si idei asteptind nerabdatoare sa vada daca vom pasi pe drumul incins cu carbuni sau vom merge pe drumul acoperit cu fulgi de nea.Totul este o enigma... Neputinciosi, ne agatam de o raza de soare, implorind-o cu ardoare sa ne arate drumul cel bun.
Adolescenta este o lume frumoasa, este o lume care-ti poate fi prietena, este o lume in care poti sa descoperi tainele minunate ale cerului plin de prieteni, care vor fi mereu cu tine sau poti sa gresesti si sa aluneci in abisul rece si negru al necunoasterii.
Adolescenta este o paleta de culori din care fiecare adolescent isi alege nuantele, le imbina, pictandu-si astfel propriul drum in viata. Totul poate fi roz, daca stim sa gasim potiunea prieteniei. Adolescenta ne poate fi prietena si ne poate ramine in minte ca o perioada de neuitat, daca stim cum s-o pictam...
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii