Mergi la conţinutul principal
Jandarmeria Brăila la bilanţ

Mai mult de 4.000 de misiuni şi amenzi de peste 400.000 lei

cele mai multe, peste 3.000, au fost acţiuni de menţinere a ordinii publice, însă jandarmii au efectuat şi 178 misiuni de punere în aplicare a mandatelor de aducere faţă de anumite persoane • au fost şi 143 misiuni de intervenţie în domeniul ordinii publice, 117 fiind intervenţii pentru aplanarea unor conflicte • pentru faptele constatate s-au aplicat sancţiuni în valoare totală de 416.370 lei 

 

Mii de misiuni executate de jandarmi, în cursul anului 2018, când au fost consemnate peste 3.000 de acţiuni de menţinere a ordinii publice şi peste 100 de intervenţii pentru aplanarea unor conflicte care ar fi putut degenera. S-au aplicat aproape 1.300 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 400.000 lei. În plus, jandarmii au dat peste cap planurilor unor indivizi care s-au apucat să comită fapte ilegale, mulţi fiind prinşi în flagrant.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Brăila şi-a prezentat bilanţul activităţii desfăşurate anul trecut, luni, 21 ianuarie, în sala “Panait Istrati” a Teatrului “Maria Filotti” Brăila. La şedinţa de evaluare au participat prefectul judeţului Brăila, George Adrian Paladi, şefii instituţiilor din sistemul de apărare naţională şi siguranţă publică din judeţul nostru, reprezentanţii celorlalte instituţii cu care Jandarmeria Brăila colaborează şi personalul inspectoratului. Colonel Vasile Moţ, inspectorul şef al IJJ, a evidenţiat rezultatele obţinute, greutăţile întâmpinate în anul precedent şi modul de rezolvare a acestora. A prezentat şi principalele direcţii de acţiune pentru anul în curs.

Conform bilanţului prezentat, în anul 2018, jandarmii brăileni au executat 4.355 misiuni, din care: 3.298 misiuni de menţinere a ordinii publice, 530 misiuni de asigurare a ordinii publice, 206 acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii, 178 misiuni de punere în aplicare a mandatelor de aducere şi 143 misiuni de intervenţie în domeniul ordinii publice. “Din cele 143 acţiuni de intervenţie pe care efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila le-au executat, 117 au fost intervenţii pentru aplanarea unor conflicte şi 26 intervenţii pentru rezolvarea altor situaţii”, a transmis reprezentantul Jandarmeriei Brăila.

După cum a precizat şeful instituţiei, principalele obiective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila sunt reprezentate de creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, elevilor şi personalului didactic, dar şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta, în zona adiacentă şi pe traseele de deplasare către cele 34 de instituţii de învăţământ aflate în competenţa jandarmilor brăileni. “Cea mai mare creştere a misiunilor executate o constituie cele de menţinere a ordinii publice în proximitatea unităţilor şcolare, în număr de 471 misiuni”.

 

156 suspecţi de comiterea unor infracţiuni, prinşi în flagrant

Anul trecut, mai mulţi infractori au picat, unul după altul, în plasa jandarmilor. Pe linia combaterii faptelor de natură penală, la nivelul Jandarmeriei Brăila, în anul 2018 au fost constatate 138 de infracţiuni, fiind depistaţi în flagrant 156 făptuitori, ce se regăsesc în 125 dosare instrumentate. Cele 125 de dosare întocmite au fost înaintate organelor de poliţie competente.

Jandarmii au dat şi importante amenzi indivizilor certaţi cu legea. “Pe linia constatării şi aplicării sancţiunilor contravenţionale, agenţii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila au aplicat un număr de 1.275 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 416.370 lei”, se precizează în comunicatul transmis de IJJ Brăila.

Programele de prevenire antiinfracţională şi antivictimizare au fost prioritare pentru jandarmi, în anul 2018, fiind desfăşurate 127 acţiuni de prevenire a manifestărilor antisociale deviante, prevenirea delicvenţei juvenile, prevenirea violenţei în şcoli şi a violenţei intrafamiliale, conştientizarea incidenţei consumului de alcool, droguri, tutun în rândul tinerilor. “Aceste acţiuni au urmărit conştientizarea grupurilor ţintă cu privire la pericolul extinderii acestor fenomene şi riscul infracţional asociat, precum şi a consecinţelor de ordin personal sau social. Referitor la prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, a garantării şi apărării drepturilor constituţionale, siguranţei cetăţenilor, proprietăţii publice şi private precum şi a asigurării climatului necesar funcţionării instituţiilor statului putem spune că, raportat la atribuţiile legale ce ne revin, nu s-au înregistrat probleme deosebite, iar analiza activităţilor, structurii organizatorice şi a costurilor a relevat faptul că soluţiile adoptate au fost viabile acestea ducând la îmbunătăţirea activităţilor desfăşurate şi reducerea costurilor necesare desfăşurării acestora”, au mai precizat reprezentanţii IJJ Brăila.

 

Recrutarea viitorilor jandarmi

Ca urmare a activităţii de recrutare a candidaţilor în vederea participării la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, au fost recrutaţi pentru Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, arma Jandarmi, 4 candidaţi bărbaţi şi 2 candidaţi femei.  Pentru Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, au fost recrutaţi 16 candidaţi bărbaţi şi 2 candidaţi femei, iar pentru Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni au fost 52 candidaţi bărbaţi şi 7 candidaţi femei.

De la Jandarmeria Brăila ni s-a transmis faptul că, din punct de vedere financiar, unitatea s-a încadrat în limita alocaţiilor din bugetul de venituri şi în limita creditelor bugetare deschise pe subdiviziuni ale clasificaţiei bugetare. “Prin realizarea tuturor obiectivelor propuse, Jandarmeria brăileană şi-a consolidat statutul de forţă de ordine publică operaţională, robustă şi dotată cu capacităţi de reacţie rapidă, capabilă să execute toate misiunile încredinţate pentru asigurarea respectării normelor legale şi de comportament civic”, a fost mesajul transmis de IJJ Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro