Mergi la conţinutul principal

Mai mulţi “Bani de liceu”

• Guvernul a decis majorarea bursei sociale de la 180 lei la 250 lei

 

Veste bună pentru elevii aflaţi în situaţii defavorizate! Guvernul a majorat zilele trecute cuantumul sprijinului financiar ce se acordă elevilor în  cadrul Programului naţional de protecţie socială “Bani de liceu”. Concret, începând cu noul an şcolar, fiecare beneficiar va primi lunar, pe toata durata cursurilor, în situaţia respectării tuturor condiţiilor legale prevăzute, suma de 250 lei/lunar, faţă de 180 lei/lunar cât primea până în prezent.

“De asemenea, valoarea plafonului maxim de acordare a bursei este crescută de la 150 lei la 500 lei, pe membru de familie, dată fiind necesitatea de a corela plafonul de acordare a sprijinului cu situaţia economică actuală - salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată fiind stabilit, începând cu ianuarie 2018, la suma de 1.900 lei lunar”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Sprijinul financiar se acordă lunar, la începutul anului şcolar, pe perioada cursurilor, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă şi pe perioada practicii în producţie.

Beneficiarii programului naţional de protecţie socială “Bani de liceu” sunt elevii care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de maximum 500 lei, conform noilor prevederi, precum şi elevii care beneficiază de o măsură de protecţie ori aflaţi sub tutelă, în cazul respectării condiţiei de venit. Suportul financiar se sistează dacă elevul acumulează mai mult de 20 de absenţe nemotivate într-o lună, dacă a fost eliminat de la cursuri pe o perioadă de 3-5 zile sau dacă a obţinut mai puţin de nota 7 la purtare.

Prin indexarea cuantumului plafonului de accesare a programului la valoarea de 500 de lei inclusiv, venit brut maxim per membru de familie, MEN estimează că numărul potenţialilor beneficiari va putea creşte semnificativ. În anul şcolar 2017 - 2018, peste 33.057 de elevi au beneficiat de acest program, printre care şi aproximativ 400 de elevi brăileni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro