Mergi la conţinutul principal

Magia dăruirii! Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, donații de peste 250 milioane pentru Bogdi

* de la elevi și părinți la cadre didactice și nedidactice, fiecare membru al unității de învățământ s-a implicat pentru Bogdi, colegul lor de la clasa pregătitoare, iar în urma campaniei de donații s-au strâns 25.621 lei * și nu doar colegii de la Școala “Mihai Eminescu” au dorit să îl ajute pe Bogdi, ci și elevii de la Colegiul Național Pedagogic “D. P. Perpessicius” și Colegiul Național “Nicolae Bălcescu”

 

O școală cât o comunitate întreagă! În perioada 2-10 decembrie, Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” a organizat o campanie de strângere de fonduri pentru Bogdi, băiețelul de 6 ani din Brăila care se luptă cu o boală gravă: hepatoblastom. În mai puțin de două săptămâni, colectivul școlii, de la elevi și părinți la cadre didactice, nedidactice și auxiliare, a reușit să se mobilizeze extraordinar pentru Bogdi, care este și elev al unității de învățământ, fiind înscris la clasa pregătitoare. Iar cum generozitatea este molipsitoare, campania a depășit granițele școlii și a ajuns și la Colegiul Național Pedagogic “D. P. Perpessicius” și Colegiul Național “Nicolae Bălcescu”, care au organizat alte strângeri de fonduri. De asemenea, brăileni din toate colțurile orașului  au venit special la Școala “Mihai Eminescu” pentru a face donații și a-l ajuta astfel pe Bogdi. Urna de donații amplasată în incinta școlii a devenit astfel neîncăpătoare, iar organizatorii au pus la dispoziția doritorilor o a doua urnă, care s-a umplut și aceasta de donații. În cadrul campaniei a fost organizată și o expoziție cu vânzare, unde au fost expuse diverse obiecte, unele confecționate chiar de Bogdi. La finalul campaniei de strângere de fonduri pentru Bogdi s-a adunat suma de 25.621 de lei (peste 250 de milioane de lei vechi). O sumă impresionantă, la fel cum este și generozitatea copiilor, profesorilor și părinților.

“Bogdi va învinge! «Inima» Școlii Gimnaziale «Mihai Eminescu» este exact  acolo unde trebuie! Și când spunem școală spunem tot: elevi, părinți, cadre didactice, didactice auxiliare și nedidactice. Campania asta ne-a umplut de speranță și de emoție, dar și de siguranța că umanitatea nu s-a pierdut. Am văzut copii care cu proprie voință și mare determinare au donat bani din alocația lor, copii care imediat ce și-au încasat bursa s-au grăbit, din proprie inițiativă, către urna pentru Bogdi, copii care veneau să întrebe unde pot dona, copii care erau nerabdători să achiziționeze simbolic obiecte realizate de colegii lor și de Bogdi, părinți care au venit până la ușa școlii cu scopul de a dona, cadre didactice foarte implicate în a-i educa pe copii din inimă direct în inimă. Și când nu au mai încăput donațiile într-o urnă, am mai confecționat una. Toată lumea a fost un singur suflet: Bogdi! Sperăm ca pe lângă ajutorul pe care am putut să i-l oferim, să primescă și toată această energie pozitivă, a transmis colectivul Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu”.

Felcitări tuturor celor care s-au implicat în această campanie, cât și coordonatorilor: prof. înv. primar - Alina Merișor (învățătoarea lui Bogdi), prof. Didina Coman (coordonator SNAC), Florentina Stan (consilier educativ), Consiliul Școlar al Elevilor: Daria Gheorghiță - președinte, Miruna Tabac - vicepreședinte și Maria Voicilă - secretar și bibliotecar Eleonora Șerban.

“Bogdi, dragul nostru, și noi am face orice ca tu să vii la școală! Te așteptăm cu mare, mare drag și-ți mulțumim că ne-ai ales!”, a mai transmis Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”.

 

Fii tu “înger” de Crăciun pentru Bogdi!

Reamintim că în această perioadă cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” și Asociația “Pentru Adevăr” organizează campania “Un înger de Crăciun”. Dorința cea mai mare a lui Bogdi este să fie sănătos, dar pentru asta are nevoie de sprijin material. Așadar, vă invităm să fiți alături de el printr-o donație în următoarele conturi:

 

Cont RON BRD: RO55BRDE090SV53933560900 - Asociația "Bogdi învinge tumora"
Cont RON ING: RO02INGB0000999907943914 - Popa Sorina Mihaela (mama lui Bogdi)

 

Fii tu “înger” de Crăciun pentru Bogdi! Oferă-i “praful magic” cu care să-și împlinească dorința!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro