Mergi la conţinutul principal

Magia binelui pentru Iuliana

• Iuliana Ţigănuş, profesoara de geografie din Brăila diagnosticată cu cancer, a reuşit să plece la spitalul din Turcia • a efectuat deja mai multe investigaţii, iar ieri a început prima şedinţă de chimioterapie • “Mă aşteaptă un drum cu multă suferinţă, dar nu îmi pierd speranţa”, ne-a spus Iuliana • iar noi fix asta îi putem dărui: speranţă că povestea ei poate avea un final fericit • în luna martie, cel mai frumos mărţişor pe care i-l putem oferi este o mică donaţie, fie direct în conturi, fie pe Facebook sau, şi mai simplu, mergând la Târgul de pe Regală şi cumpărând un simbol al primăverii de la Asociaţia “Magia Binelui” • la standul asociaţiei găsiţi şi o urnă special amplasată pentru acest caz • astăzi, 1 Martie, oferiţi un mărţişor special unei mame, care nu-şi doreşte decât  să-şi vadă crescând fetiţa de doar 7 anişori

 

“Cu o floare nu se face primăvară!”. Acest citat nu poate fi însă valabil atunci când vorbim de oamenii care trec prin încercări grele, oameni pentru care orice “floare” contează enorm. Ne referim la oamenii care suferă de cancer sau alte boli cumplite, cei care luni de zile sau chiar ani la rândul duc o continuă luptă pentru supravieţuire. Pentru ei, orice donaţie e o gură de oxigen. Pentru ei, fiecare floare aduce un strop de primăvară, pentru că fiecare leu e important, când viaţa le depinde de un tratament costisitor. Prin această situaţie trece şi Iuliana Ţigănuş, profesoara de geografie de la Liceul Tehnologic “Anghel Saligny” diagnosticată cu cancer osos, o adevărată luptătoare care refuză să se dea bătută pentru cel mai nobil ţel: să-şi vadă fetiţa crescând. Să o ţină de mână la fiecare început de an şcolar, să o aplaude din public la fiecare serbare, să fie alături de ea atunci când va merge la liceu şi se va îndrăgosti pentru prima dată, să o ajute atunci când îşi va lua zborul către viaţă.

Cu speranţă în suflet, Iuliana a plecat zilele trecute la un spital din Turcia, acolo unde va primi tratamentul care îi poate salva viaţa. Cei 17.000 euro necesari deplasării în străinătate a reuşit să îi strângă cu ajutorul donaţiilor făcute de voi, prin toate mijloacele. A făcut deja primele investigaţii şi de ieri a început chimioterapia. Cum drumul înapoi către casă este unul lung, Iuliana are nevoie în continuare de implicarea noastră. “Mă aşteaptă un drum cu multă suferinţă dar nu îmi pierd speranţa”, ne-a spus Iuliana.

Şi, pentru că astăzi este 1 Martie, ce mărţişor mai frumos îi putem oferi decât o mică donaţie! Un mic gest prin care să îi arătăm că nu este singură în această luptă. Cei de la Asociaţia “Magia Binelui” s-au mobilizat pentru Iuliana şi au venit la Târgul de mărţişoare de pe Str. Mihai Eminescu. La căsuţa acestora veţi găsi produse confecţionate chiar de supravieţuitoare ale cancerului, iar cu fiecare mărţişor cumpărat Iuliana este mai aproape de a strânge suma necesară acoperirii tratamentului. În plus, la standul asociaţiei este şi o urnă special amplasată pentru donaţii. Haideţi, împreună să amplificăm această magie!

 

“Mami, dacă ne desparte cineva, te voi căuta până te voi găsi!”

Cuvintele astea ar sfâşia inima oricărei mame privindu-şi copilaşul pe care nu ştie dacă o să-l poată vedea crescând! Deşi spera să nu le audă vreodată, aceste cuvinte au lovit în sufletul Iulianei Ţigănuş, mămica unei fetiţe de 7 ani. Prietenii spun despre ea că este genul ăla de om pe care dacă îl pui la rană te vindecă negreşit. Numai că, din păcate, pe ea însăşi nu se poate vindeca... Nu singură! După ani de suferinţă în tăcere Iuliana a prins curaj să ceară ajutor! Pentru cei care încă nu o cunoaşteţi, vă invităm să îi cunoaşteţi povestea.

Iulina Ţigănuş, în vârstă de 44 ani, predă geografia de 20 de ani, în prezent fiind profesoară la Liceul Tehnologic “Anghel Saligny”. Îşi iubeşte meserie şi elevii, venind mereu cu drag la ore. Calvarul ei a început în anul 2011, imediat după aducerea pe lume a fetiţei ei, acum în vârstă de 7 ani.

“O alăptam şi am descoperit un nodul la sânul drept. Am făcut tot felul de investigaţii şi am plecat la Bucureşti. Aici nu au fost siguri de diagnostic, dar eu am solicitat masectomie, în cazul în care descopereau că poate fi un nodul malign. Am fost operată în februarie 2012. A fost un carcinom intraductal invaziv, iar sânul a fost extirpat. Îmi amintesc şi acum că la externare venise soţul cu fetiţa, care avea 10 luni şi jumătate, mergea în picioruşe, dar nu ma cunoştea. Mă uitase, mititica...”, îşi începe povestea Iuliana.

După intervenţia chirugicală au urmat opt serii îngrozitoare de chimioterapie. După un an de chin, lucrurile părerea să se rezolve pentru tânăra mămică. A urmat în continuare tratamentul indicat de medici şi a mers periodic la controale. Tot în urma unui control de rutină, în 2017, s-a descoperit că pe cicatricea sânului operat a apărut un alt nodul. Iar rezultatele ecografiei au arătat lucrul de care Iulianei îi era cel mai teamă: cancerul a recidivat.

A luat-o din nou de la căpăt. A plecat la Bucureşti, a fost spusă unei noi operaţii, însă de această dată medicii au stabilit că trebuie să urmeze 25 de şedinţe de radioterapie şi apoi poate sta liniştită. Din păcate, tratamentul nu a dat rezultate, Iuliana simţindu-se din ce în ce mai rău. În 2018, profesoara de geografie resimţea dureri de oase. Şi cum un rău pare să nu vină niciodată singur, în urma unei investigaţii de specialitate a primit diagnosticul crunt: metastaze la oase (coloană, bazin, vertebre, craniu) şi noduli la ficat şi plămâni.

Însă, deşi soarta a lovit-o din nou, Iuliana nu se dă bătută! E hotărâtă să lupte până la capăt şi să învingă, din nou, boala.

“Eu sunt o luptătoare, pentru ca ţelul meu este să îmi văd fetiţa crescând, să ştiu ca are mamă, omul cel mai scump pentru orice fiinţă pe pământ. M-a întrebat într-o zi «Mama, tu ai cancer?» Nu mă aşteptam să întrebe aşa ceva! I-am răspuns ca nu am eu aşa ceva şi am văzut cum a răsuflat uşurată (...). Oameni frumoşi şi cu suflet mare, vă spun din inima, vreau să trăiesc, să fiu alături de fetiţa mea, să o sprijin, aşa cum îi promit mereu. Ajutaţi-ne! Vreau să îmi închei povestea cu ceva frumos, dar care te pune pe gânduri, ceva rostit tot de Măriuca mea, fata bălaie cu ochii albaştri de înger: «MAMA, dacă ne desparte cineva te voi căuta până te voi găsi»“, îşi încheie povestea, optimistă, Iuliana.

 

Un tratament în Turcia, şansa ei la o nouă viaţă

Spitalului Medipol Mega Hospital Complex din Turcia este locul de unde Iuliana Ţigănuş se poate întoare acasă sănătoasă. Însă drumul nu este unul deloc uşor, pe lângă suferinţa fizică ea ducând o luptă şi cu teama că nu va reuşi să adune toţi banii, costul tratamentului fiind în jur de 150.000 euro, mult prea mult pentru puterile financiare ale familiei. Însă brăilenii, şi nu numai, s-au mobilizat exemplar, la nici două săptămâni de la demararea campaniei de strângere de fonduri în conturile deschise pentru Iuliana adunându-se cei 17.000 euro necesari plecării la clinica din străinătate. Copii, părinţi, profesori, colegi din Brăila sau din alte oraşe, au sărit imediat în ajutorul ei şi împreună au reuşit să îi ofere speranţa de care avea nevoie.

Aceasta a fost primul pas. Iuliana a ajuns în Turcia şi, după o serie de analize, ieri a început şi prima chimioterapie. Urmează o nouă etapă pentru ea, o bătălia în care va avea nevoie de toate resursele, în special financiare.

 

Mărţişoare cu suflet de la Asociaţia “Magia Binelui”

Până pe 8 martie, pe Str. Mihai Eminescu (fosta Regală) se desfăşoară Târgul anul de Mărţişoare. La una dintre căsuţele din lemn se află şi Asociaţia brăileană “Magia Binelui”, ONG a cărui misiune este să îi ajute pe cei care se luptă cu cancerul. Asociaţia a fost fondată de femei care ştiu cât de grea poate fi o astfel de boală, misiunea lor fiind aceea de a le oferi suport moral şi financiar persoanelor care au trecut sau trec printr-o astfel de încercare. Zile în şir au lucrat să confecţioneze “mărţişoare cu suflet”, iar o parte din banii strânşi din vânzarea obiectelor vor ajunge la Iuliana Ţigănuş. De altfel, Asociaţia “Magia Binelui” a amplasat şi o urnă pentru cei care trec prin zonă şi vor să facă o mică donaţie.

 

Şi noi putem fi parte din magia binelui!

Am demonstrat-o de atâtea şi atâtea ori! Noi putem fi magia binelui pentru Iuliana şi putem scrie un final fericit la povestea ei! Noi, împreună, îi putem da Iulianei cel mai preţios mărţişor: bucuria de a-şi strânge mult timp de acum încolo puiul în braţe.

Cum putem face asta? Printr-o donaţie, oricât de mică, în conturile Asociaţiei “Salvează o inimă”, deschise la Banca Transilvania:

 

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

 

Vă rugăm să specificaţi numele de familie (Ţigănuş) al cauzei pentru care faceţi donaţia!

Cei care vor să o ajute pe Iuliana o pot face şi prin intermediul Facebook-ului. Tot ce trebuie să faceţi este să intraţi pe pagina special creată pentru această cauză - “Împreună pentru Iuliana” şi să donaţi o sumă de bani. De asemenea, tot pe Facebook mai există o pagină de donaţii “Împreună pentru Iuliana”, unde oamenii scot la licitaţie diverse obiecte, banii obţinuţi din vânzarea acestora fiind apoi redirecţionaţi pentru ca Iuliana să îşi poată plăti tratamentul.

Cauza Iulianei poate fi susţinută şi prin donaţii în urnele special amenajate în mai multe locaţii din oraş: Careffour, Salon Estetica, Salon Beauty Center şi Salon Aristocrat.

Indiferent ce metodă alegi, important e să te implici şi să donezi!

Haideţi să fim “Împreună pentru Iuliana”!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro