Mergi la conţinutul principal

Magazinul Profi de pe Aleea Margaretelor, amendat cu 35.000 de lei de Protecția Consumatorilor

• controlul a fost efectuat în urma reclamației unui consumator referitoare la refuzul operatorului economic de a-i restitui în numerar contravaloarea ambalajelor SGR • preparate cu mucegai, conserve deformate și modificări ale datei expirării sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de comisarii CJPC

 

Urmare a reclamației unui consumator care se lovise de refuzul operatorului economic de a-i restitui în numerar contravaloarea ambalajelor SGR (Sistemul Garanție Returnare - n.n.), Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Brăila (CJPC) a efectuat, în data de 21 februarie, un control inopinat la operatorul economic SC Profi Rom Food SRL Timișoara, mai exact la punctul de lucru situat pe Aleea Margaretelor nr.1, din municipiul Brăila.

Reclamaţia consumatorului brăilean s-a dovedit a fi întemeiată, motiv pentru care s-a dispus măsura de restituire în numerar a contravalorii ambalajelor SGR returnate de către consumator. Mai mult, prin extinderea controlului, comisarii CJPC au constatat şi alte abateri grave în activitatea operatorului economic:

- existența la comercializare a diferitelor categorii de produse alimentare care prezentau modificări organoleptice de aspect, culoare, consistență, miros; produse fără informații privind data deschiderii ambalajului colectiv din care să reiasă valabilitatea acestora; produse pe suprafața cărora se aflau colonii de mucegai;

- comercializarea diferitelor categorii de produse alimentare congelate care prezentau acumulări de gheaţă sub ambalajul produsului; produse alimentare cu ambalaje devidate, precum şi conserve din legume cu ambalaje metalice cu deformări masive;

- modificarea datei durabilităţii minimale (data expirării) a diferitelor sortimente de măsline comercializate în vrac în cadrul raionului cu servire asistată.

„În urma neregulilor constatate, comisarii CJPC Brăila au aplicat următoarele sancțiuni: 5 amenzi contravenționale în valoare totală de 35.000 de lei; oprirea definitivă de la comercializare şi scoaterea din circuitul consumului uman a 68 kg produse alimentare neconforme, în valoare totală de peste 1.000 lei, ce vor fi neutralizate de către o firmă specializată”, precizează surse din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro