Mergi la conţinutul principal

Magazinul «Lidl» din Barieră, demolat şi reconstruit la standarde înalte

• asta ne-au transmis reprezentanţii brandului german • nu se cunoaşte încă termenul la care va fi inaugurată noua clădire, cert este că lucrările de demolare au început de câteva zile • firma care se va ocupa de construcţie este Concivia SA

 

Clienţii fideli ai supermarketului “Lidl” din Bariera Călăraşilor trebuie să-şi găsească alt loc din care pot face cumpărături ori să meargă tocmai în cartierul Vidin, acolo unde funcţionează cea de a doua unitate a brandului german. “Lidl” din Barieră a intrat într-un proces de modernizare, iar termenul la care vor fi finalizate lucrările nu se cunoaşte încă.

Redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” au solicitat reprezentanţilor “Lidl” România mai multe detalii despre această modernizare. În răspunsul primit se arată că supermarketul va fi demolat şi reconstruit de la zero, la cele mai noi standarde. “Este esenţial pentru noi să operăm în clădiri sustenabile, care oferă, în acelaşi timp, o experienţă de cumpărături cât mai plăcută pentru clienţii noştri. De aceea, optimizăm constant formatul magazinelor noastre. Periodic, facem o analiză a magazinelor care au nevoie de modernizare şi le trecem printr-un proces de adaptare la cele mai noi standarde Lidl, din perspectiva sustenabilităţii şi experienţei pentru clienţi. În anumite situaţii, în care modernizarea nu este varianta optimă, alegem să demolăm clădirea veche şi să construim o nouă unitate, la cele mai noi standarde. Acesta este şi cazul magazinului de pe Calea Dorobanţilor nr. 3D, care a fost închis recent. Unitatea Lidl care va înlocui magazinul vechi va fi construită la aceeaşi adresă”, ni s-a transmis de la Biroul de presă Lidl România.

Întrebaţi când va fi gata noul magazin, reprezentanţii brandului german au răspuns că: “Este prematur să oferim o dată fermă de inaugurare a noului magazin Lidl de pe Calea Dorobanţilor nr. 3D, aceasta depinzând de o serie de factori ce influenţează procesul de construcţie”.

Potrivit panoului din şantier, proiectantul general este SC Artca SRL Brăila, iar constructorul SC Concivia SA Brăila. Termenul de execuţie a lucrărilor prevăzut în autorizaţie este de 12 luni.

Reamintim că despre reamenajarea magazinului Lidl din Bulevardul Dorobanţilor se ştia încă din toamna anului trecut, însă, la acea vreme, reprezentanţii brandului german nu au putut oferi un termen la care supermarketul urma să fie închis. Tot la solicitarea redactorilor “Obiectiv - Vocea Brăilei”, de la Biroul de presă Lidl România ni s-a transmis, în septembrie 2018, că noua unitate va fi echipată cu tehnologii de ultimă oră în ceea ce priveşte economisirea de energie, precum iluminarea pe bază de LED sau lăzile frigorifice performante. La întrebarea ce se va întâmpla cu personalul magazinului din Barieră pe perioada cât acesta va fi închis, echipa de comunicare a companiei a răspuns că oamenii vor fi redistribuiţi în cele mai apropiate unităţi din grup. Cel mai probabil, vorbim aici despre supermarketul din cartierul Vidin, din municipiu.

Magazinul Lidl din Barieră a mai fost închis, timp de 2 zile, în luna august a anului 2017, pentru reamenajare, însă procesul de la acea dată a presupus doar schimbarea design-ului interior.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro