Intr-un decor ce te ducea cu gindul la o sala de bal dintr-un castel, predominant alb cu auriu si citeva accente portocalii, pianul era un adevarat punct de atractie. Prima melodie cu care a inceput recitalul a fost Partita nr. 2, partea I-a, Simfonia, de J. S. Bach, iar cea de-a doua, din creatia aceluiasi compozitor - Preludiu si Fuga in sol minor. Ropote de aplauze a reusit sa stirneasca cu Sonata nr. 7 in Do Major de W. A. Mozart, interpretata elegant, precis, fara gesturi spectaculoase gratuite. Veleitatile de mare interpreta au iesit la lumina odata cu piesa "Rapsodia ungara" a lui F. Liszt. Sobrietate, precizie, elocinta in exprimare, toate acestea au putut fi remarcate de public atunci cind s-au auzit acordurile "Meditatiei" de P. I. Ceaikovski si ale Preludiului nr. 5, op. 23 in sol minor de S. Rachmaninov. Toata gama sentimentelor omenesti a fost adusa in prim plan de Madalina Danila atunci cind a cintat Preludiu - Doina, din creatia lui Constantin Rusnac. Seara s-a incheiat cu Preludiu in fa diez minor de George Enescu. Spectacolul a beneficiat de prezentarea emotionanta realizata de profesoara Marilena Niculescu. La eveniment, alaturi de familie, prieteni, iubitori de muzica clasica si profesori ai Liceului de Arta, au participat viceprimarul Doinita Ciocan si inspectorul de arte Dorin Sipos.
Premiul special "J. S. Bach"
Madalina Danila a inceput sa studieze pianul la patru ani, dintr-o intimplare, dupa care a urmat calea fireasca pentru un copil talentat, adica a devenit eleva a Liceului de Arta. Primele auditii le-a sustinut la sase ani. Ca eleva a Liceului de Arta a participat la numeroase concursuri nationale si internationale, la care s-a remarcat de fiecare data. Incepind din clasa a III-a, a participat la Olimpiada Nationala Instrumentala, unde a obtinut in anul 2001, premiul al III-lea si in anul 2005, premiul al II-lea. Din anul 1999 a fost in baza de date a Colegiului "Pro", fiind chemata la selectii si auditii in Bucuresti. In anul scolar 2004-2005 a fost bursiera a Clubului Rotary. Acum este in clasa a XII-a, la clasa profesoarei Galina Cojocari si intentioneaza sa devina studenta a Universitatii de Muzica Bucuresti. Din septembrie 2003 invata tainele pianului si cu prof. univ. dr. Marcela Nistor din Bucuresti, iar din ianuarie 2008 cu prof. univ. dr. Sandu Sandrin, cadru didactic al Universitatii de Muzica Bucuresti. In decembrie 2005 a cintat in Sala de concerte a Institutului Francez din Bucuresti, iar in octombrie 2006, la Palatul Copiilor din Bucuresti. In luna aprilie a anului 2006 a avut organizat primul recital de pian, in incinta Muzeului Brailei. In 2006 si 2007, la Concours Musical de France, desfasurat la Marsilia, a obtinut de fiecare data premiul al II-lea. In iunie 2006, la sala mica a Atheneului Roman a cintat din nou in fata publicului, cu ocazia obtinerii premiului II la Concursul International de Pian "Pro Piano - Concurs International de Pian.
In acest an a participat la multe evenimente. In luna februarie a participat la Tirgu-Mures la concursul "Tinarul muzician", organizat de Clubul Rotary International, unde obtine premiul al III-lea. In luna aprilie participa la "Master classes pour piano" organizate de pianista franceza Lea-Jeanne Litzler Adam, fondatoarea Academiei Artistilor Muzicieni din Geneva, in luna mai sustine o auditie pe scena Teatrului "Polatli" din Ankara - Turcia, iar in luna iunie participa iarasi la Concursul International "Pro Piano" din Bucuresti, unde obtine Premiul I si, la propunerea tuturor profesorilor, se creeaza si i se ofera Premiul special "J. S. Bach". Tot in iunie participa, la Sibiu, la Concursul International pentru Pian "Carl Filtsch" unde ocupa locul al III-lea, la categoria C, categoria profesionistilor, ea fiind cea mai mica. In Braila a cintat de mai multe ori pe scena Teatrului "Maria Filotti", a Casei Tineretului sau a Muzeului Brailei.