Macaci în „jacuzzi”. Metodele de destresare al maimuţelor de zăpadă din Japonia | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Macaci în „jacuzzi”. Metodele de destresare al maimuţelor de zăpadă din Japonia

Macacii japonezi de la parcul de maimuţe Jigokudani din prefectura Nagano a Japoniei îşi încep majoritatea zilelor cu o intrare în „jacuzzi-ul” lor privat. Maimuţele de zăpadă folosesc băile nu doar pentru a se încălzi ci şi în scop de destresare, potrivit CNN.

 

Localizat în Parcul Naţional Joshinetsu Kogen din Nagano, Japonia, băile termale rezervate doar maimuţelor este faimoasă pentru faptul că este zona de relaxare preferată acestor animale.

Viaţa nu a fost mereu atât de simplă pentru maimuţele de zăpadă din Jigokudani („Valea Iadului”, aşa cum este numită după aburii care ies în permanenţă din numeroasele băi termale din zonă). Maimuţele au fost, în anii ‘50, forţate să părăsească zona din cauza staţiunilor de schi amplasate acolo.

Pentru că nu mai aveau unde să se ducă, maimuţele de zăpadă s-au refugiat în orăşelele din apropiere, furând struguri din livezile oamenilor care locuiau acolo. Fermierii au cerut guvernului să primească dreptul de a vâna macacii, pe care l-au şi primit ulterior.

 

Un lucrător feroviar şi entuziast ecologist, Sogo Hara, a fost cel care, determinat să protejeze maimuţele, a încercat timp de luni de zile să convingă trupele venite să vâneze animalele să le lase în pace. Ulterior, Hara a încercat să atragă maimuţele înapoi în zonele muntoase cu mere.

Hara a format un întreg grup pentru salvarea macacilor care a descoperit un han cu băi termale tradiţional în munţi. După cum povesteşte, în 1963, un măr a căzut într-una dintre băile termale, iar un macac a intrat cu totul în apă pentru a îl lua. Însă înainte de a ieşi, maimuţa a mai rămas ceva timp în apă pentru a se bucura de apa caldă. Restul maimuţelor, văzând exemplul au început să copieze şi ele comportamentul

N-a trecut mult timp până ce scăldarea în băile termale a devenit un obicei ai al macacilor din zonă. În 1964 a fost creat Parcul de Maimuţe Jigokudani, după eforturile susţinute ale lui Hara. Astăzi, maimuţele locuiesc acolo, scăldându-se în libertate în băile termale care le sunt dedicate în exclusivitate.

Maimuţele intră în băile termale nu doar pentru a se încălzi, practica ajută şi la eliminarea stresului şi detensionare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro