Mașinile Ford autonome vor fi dotate cu drone | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Mașinile Ford autonome vor fi dotate cu drone

Constructorul american de automobile Ford plănuiește folosirea în comun a dronelor cu autovehiculele autonome pentru o mai bună orientare în trafic, în special în zonele slab sau deloc cartografiate ori care sunt afectate de o catastrofă, a indicat unul din responsabilii proiectului, conform AFP, citată de Agerpres.

 

Potrivit lui Alan Hall, purtător de cuvânt al departamentului de tehnologie de la Ford, ideea asocierii celor două mijloace a apărut în timpul unei sesiuni de discuții interactive între cercetători și ingineri care lucrează la proiectului autovehiculului autonom al Ford. Această propunere a făcut obiectul unui brevet depus la Oficiul de brevete americane (USPTO).

Sistemul utilizează dronele lansate de pe autovehicule autonome și care au rolul de a realiza o hartă a mediului în care se deplasează vehiculul, acesta din urmă comunicând cu sistemul prin senzorii care sunt instalați pe plafon.

Pieter Gillegot-Vergauwen, vicepreședinte pentru produse al fabricantului de navigații prin GPS TomTom, a indicat în timpul unui seminar organizat de Microsoft la Detroit că grupul său lucrează la dezvoltarea sistemului cartografic pentru autoturismele autonome atât în centrul urban cât și pe drumurile naționale. Oamenii vor putea merge cu ajutorul mașinilor autonome în pădure sau în natură iar dronele îi vor putea ghida, a spus Hall.

Ford și fabricantul chinez de drone DJI au organizat recent un concurs pentru a stabili dacă o dronă poate decola de pe un vehicul și dacă poate ateriza în timp ce mașina se află în mișcare. Se încearcă astfel să se stabilească dacă o dronă poate utiliza camerele sale pentru ghidarea autovehiculului către sau în afara unei zone afectate de o catastrofă sau unde drumurile sunt impracticabile. O astfel de funcție ar fi utilă pentru vehiculele de intervenții în situații de urgență.

Unul din inginerii care au participat la concursul respectiv, subliniază Alan Hall, a indicat că sistemului i-ar putea fi integrată tehnologia undelor infraroșii pentru a putea opera în zone întunecate sau cu vizibilitate redusă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro