Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

M-a cuprins o stare de vama

Toata lumea stie ca in vami se iau spagi durdulii. Nu degeaba vamesii sint pe primul loc in sondajele care-i enumera pe cei mai corupti functionari din Romania. Presedintele Basescu s-a dat de partea poporului acum sase luni si a reclamat si el, la modul general, ca in vami este prapad. Urmarea? A doua zi, citiva sefi de vami au fost schimbati. Rotatia cadrelor nu a afectat insa niciodata circuitul spagilor in natura! S-au facut citeva controale, s-au gasit euroi ascunsi pina si in cusca unui ciine, dar de arestat nu a fost nimeni arestat. Incepind de a doua zi, in vami, spagile au inceput sa curga mai abitir ca inainte. Nu o spun eu, ci romanii care au si alte treburi in afara de a sta numai in tara asta amarita. Intrebati orice romanas care vine din stainatate si veti afla ce inseamna sa fii umilit in vami si cit trebuie sa dai ca sa nu ai probleme. Asadar, cei de la DNA ar avea de treaba suficient, daca ar dori sa-i sperie macar pe vamesi. Din cind in cind, procurorii anticoruptie se fac ca se enerveaza si pleaca sa-si faca norma la arestari cu ziaristii dupa ei. Asa s-a intimplat si joi dupa-amiaza. Nu mai putin de 17 vamesi au fost luati cu duba de la serviciu si retinuti pe baza de ordonanta. Adica pentru 24 de ore. Cind au fost dusi "la mandat", cum se spune, judecatorii au constatat ca baietii de la DNA au facut glume in cimpul muncii. Nu tu flagrant pentru luare de mita, nu tu denuntatori, doar niste "monitorizari" din care, sanchi, reiesea ca vamesii ar fi primit spagi. Bineinteles, toti cei 17 vamesi au fost pusi in libertate in secunda doi.
Intr-adevar, prezumtia de nevinovatie trebuie sa functioneze in tara asta. Da, dar cind ma gindesc ca "lotul de vamesi" lucra pe Aeroportul Otopeni, parca imi vine sa rid. Deci daca exista un loc unde vamesii nu dau doi bani pe leafa lor, acesta este Otopeni. Se maninca bine de tot acolo, important este sa stii orele cind se serveste masa. Esecul rusinos al celor de la DNA, care pur si simplu nu au venit cu "un caz" in fata judecatorilor, ridica mingea la fileu vamesilor. Sint sigur ca vamesii vor face front comun si vor spune ca exista si uscaturi in bransa lor, dar ca sint si multi oameni care isi fac meseria in mod corect, iar tocmai astia sint hartuiti si vinati de "hienele" de la DNA. Sint convins ca asa vor declara pe viitor vamesii care vor mai fi retinuti de catre procurorii anticoruptie. Vor poza in victime, se vor da de ceasul mortii, atita timp cit stiu ca n-au cazut in plasa unui flagrant.
In locul procurorului care a condus aceasta ancheta de pe Otopeni, m-as cere afara. As iesi in fata natiunii si as zice cu voce tare: "Fratilor, eu am dat-o in bara!" Credeti insa ca se va intimpla ceva? Ca respectivului procuror ii va fi taiat vreun procent din sporul de 40% pe care il ia lunar pentru ca instrumenteaza dosare de coruptie? Nici vorba! El va mai conduce si alte anchete, caci in Romania poti sa te faci de ris la nesfirsit. Si esti si bine platit pentru asta.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii